La candidatura de Josep Santacreu s’imposa a la llista independentista d’Eines de País i guanya a la Cambra de Barcelona

    Va d'Empresa, la llista que lidera Josep Santacreu, s'ha imposat a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona i ha pres l'ens als independentistes. Segons els resultats provisionals difosos pel Departament d'Empresa i Treball, la candidatura de l'antic conseller delegat de l'asseguradora DKV ha aconseguit 31 vocals -incloent els 5 independents- dels 52 en joc i ha assolit la majoria absoluta de l'ens cameral.

    Al seu torn, Eines de País – Un Pas Mes, la llista de l'ANC, ha obtingut 21 vocals. Els resultats constaten que hi haurà un canvi de govern a l'ens cameral barceloní. La participació en els comicis ha estat del 2,8%, amb 21.409 vots emesos. Les eleccions s'han dut a terme amb "absoluta normalitat".

    A les eleccions s'han escollit 52 dels 60 membres que conformaran el ple de la institució cameral. En els 31 vocals de la candidatura de Va d'Empresa s'inclouen els 5 independents que tenien el suport explícit de Santacreu i que figuraven en la seva llista. Es tracta, en concret, de Marta Gento Senallé, Promoción Hotelera Layetana SA, Saba, el Banc Sabadell i Gym Online GR2020. De la candidatura de l'antic conseller delegat de DKV, entre els noms que tindran representació a l'ens hi ha FactorEnergia, Santacreu 2000, Casa Ametller i el Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, entre altres.

    Per Eines de País – Un Pas Més, entre els 21 vocals que tindran representació al ple hi ha la fins ara presidenta de l'ens, Mònica Roca, ja que ha guanyat al seu epígraf. També hi seran Toni Fitó, fins al moment vicepresident i una de les cares més visibles de la campanya, i Joan Puigcercós, exdirigent d'ERC. En canvi, s'han quedat fora l'expresident de l'ens i actual diputat de Junts, Joan Canadell; o la xef Ada Parellada.

    A banda dels 52 membres escollits en els comicis, cal tenir en compte que també n'hi ha 6 designats per organitzacions empresarials -ja pactats entre Foment del Treball i Pimec- i 2 reservats per empreses que facin una aportació de 75.000 euros a l'any (les anomenades cadires de plata). Aquests dos últims seients actualment estan buits. En total, el ple el conformen 60 vocals.

    "Absoluta normalitat" a les votacions

    El secretari d'Empresa i Competitivitat i president de la Junta Electoral Central, Albert Castellanos, ha assegurat que les votacions s'han dut a terme "amb absoluta normalitat" i "sense cap incidència", tant telemàticament com presencialment.

    Els resultats publicats aquest dimecres són provisionals i estan subjectes a una nova reunió de la junta electoral, que se celebrarà com a molt tard el 2 d'octubre. El procés de renovació de la Cambra culminarà el pròxim mes de novembre, quan se celebri el ple de constitució de l'ens. La data encara no està fixada, però ha de ser abans del 15 de novembre. En aquesta sessió s'elegirà el president i els membres del comitè executiu que lideraran l'ens els pròxims quatre anys.

    La proclamació dels resultats de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona s'ha pogut seguir des de la Llotja de Mar. Al recinte s'hi ha pogut veure moltes cares de la llista d'Eines de País, entre elles Mònica Roca, Toni Fitó o Joan Canadell-. En canvi, no hi ha aparegut el líder de la candidatura guanyadora, Josep Santacreu. 

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu