L'Ajuntament de Vilanova adverteix que un deute de 2,8 MEUR impedirà afrontar grans projectes el 2024

  El govern de Vilanova i la Geltrú (PSC i En Comú Podem) ha denunciat públicament la situació d’endeutament del consistori, que ha tancat els comptes del 2022 amb un deute de 2,8 milions d’euros. L’executiu ha detallat que els números vermells condicionaran el pressupost del 2024, “el qual no podrà plantejar grans inversions”, ha dit l’alcalde Juan Luis Ruiz.

  El batlle ha precisat que els comptes de l’any vinent quedaran condicionats a un pla de sanejament. Aquest pla es farà de forma interna i l’haurà de validar la Generalitat. Ruiz ha lamentat la situació econòmica del consistori i ha criticat que el govern anterior, format per ERC, Capgirem-CUP i Junts, “esgotés tot el romanent” de què disposava el municipi.

  Per eixugar l’endeutament actual, el consistori preveu demanar un crèdit de 2,8 milions amb un període de retorn de tres anys que el govern confia no haver d’esgotar. De fet, Ruiz augura que el 2024 es tancarà amb superàvit “i el 2025 Vilanova entrarà en situació de normalitat”.

  Per als comptes de l’any vinent, tant Ruiz com la tinent d’alcalde Iolanda Sánchez (ECP) han garantit una proposta basada en la “gestió acurada” per tal d'“evitar un altre any de dèficit”. Socialistes i comuns han avançat que la setmana vinent presentaran a la resta de grups una proposta d’ordenances i taxes fiscals per encaminar després la proposta de pressupost. Aquesta, han recalcat, anirà lligada al pla de mandat, el qual preveuen fer públic abans d’acabar l’any.

  Ruiz i Sánchez han fet aquesta valoració dels comptes a preguntes dels mitjans durant la roda de premsa celebrada per valorar els 100 primers dies de govern. L’executiu ha ressaltat els canvis fets en àmbits com la neteja viària i la planificació de la mobilitat, així com l’inici dels tràmits per contruir diverses promocions d’habitatge de protecció oficial. També ha recalcat l’objectiu d’acabar el mandat havent aconseguit l’aprovació inicial del nou pla general urbanístic.

  Ja és a la venda el número 137

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu