Una quinzena d'organitzacions impulsen una coalició per promoure l'eòlica marina al Mediterrani

  Una quinzena d'organitzacions han impulsat una coalició internacional per promoure l'energia eòlica marina al Mediterrani. Sota el nom 'Med Ocean', la iniciativa vol trobar solucions "innovadores" que impulsin les renovables i protegeixin alhora l'ecosistema marí.

  La coalició agrupa des d'ONGs ambientals, la indústria de l'energia eòlica marina i operadors de xarxa elèctrica com Red Eléctrica (REE). Entre els membres també hi ha els promotors del Parc Tramuntana. En la presentació del projecte, l'organització ha assegurat que es tracta d'una aliança "sense precedents" que pretén accelerar el desplegament de l'energia eòlica de manera consensuada a nivell social, econòmic i mediambiental.

  En aquesta línia, membres de les diferents organitzacions han indicat que la coalició és una "oportunitat" per treballar de manera conjunta i aportar diferents perspectives. Així mateix, han remarcat que el projecte neix amb una "clara vocació de col·laboració i cooperació".

  Entre els impulsors hi ha el Fons Mundial per la Naturalesa (WWF), SEO Birdlife o l'Associació Empresarial Eòlica (AEE). També inclou membres de l'Atlàntic, que volen "aprendre i intercanviar idees i processos", segons han explicat. De fet, a l'Atlàntic hi ha iniciatives similars.

  Aquest dijous els membres fundadors de la coalició han segellat el seu compromís amb la firma d'un memoràndum d'entesa.

  Ja és a la venda el número 136

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu