Es presenta Cal Ganso, un gran vi negre d'Alemany i Corrio amb carinyena i tinta amarela

    Foto: Gala Media

    El celler Alemany i Corrio ha presentat aquest migdia al restaurant Via Veneto de Barcelona Cal Ganso-La Rectoria, un vi negre elaborat a partir d’un cupatge de les varietats carinyena i tinta amarela o Trincadeira. Aquesta darrera és una varietat portuguesa que s'utilitza habitualment en la producció de vi d'Oporto, però que és el primer cop que s’utilitza al Penedès.

    L’escriptora i periodista Empar Moliner el definia com “un gran vi que no es recordarà a res i que es caracteritza per la seva bellesa i autenticitat”. Un vi resultat d’anys d’investigació, experimentació i coneixement del sòl. Un llarg camí que ha donat com a resultat un vi rodó, molt fàcil de beure i molt diferent als habituals, un fet que caracteritza els seus elaboradors, la Irene Alemany i el Laurent Corrio. 

    Foto: Gala Media

    Per Irene Alemany, “el fet de triar les varietats carinyena i tinta amarela no és casual, perquè som uns grans defensors dels vins negres i abans de la Fil·loxera el Penedès es caracteritzava per aquest tipus de vins”. Laurent Corrio hi afegia que: “han estat moltes hores de feina, aprenentatge i dedicació fins trobar el que volíem aconseguir”. Una passió i exigència que els va dur a llençar la producció de més de deu anys fins a obtenir el resultat desitjat. Empar Moliner només li trobava un defecte: el seu preu (31 euros), massa econòmic per a un vi d'aquest alt nivell.

    El nom de Cal Ganso prové de la casa familiar que tenen a Sant Pere Molanta, tot i que el celler es troba a Vilafranca del Penedès.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu