Les singularitats del Massís del Garraf i els reptes de la seva viticultura

    En sessió de matí, a partir de les 9h, el programa començarà amb l'exposició del mapa de sòls a Catalunya i una aproximació a les característiques dels sòls del Garraf i l'espai del Massís, a càrrec de Marc Vicens, de la Unitat de sòls de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

    Tot seguit, la geografia de la DO Penedès i les singularitats de les subzones serà el tema de la ponència de Francesc Olivella, director del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès, abans que l'Alba Gracia, directora del Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges, centri la mirada en els Vins del Massís i els pretextos històrics.

    També es faran d'escoltar Lluís Giralt, investigador i tècnic de l'INCAVI, que parlarà de les varietats pròpies i adoptives del Massís del Garraf, i Anton Boronat, del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Aquest darrer explicarà les experiències d’ús d'aigua regenerada per a reg agrícola al Camp de Tarragona.

    A la part final, Elisenda Guillaumes, directora general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, aportarà la seva visió sobre el desplegament del decret de Producció Agrària Sostenible. 

    Alba Balcells, directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, i Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes, clouran aquesta jornada organitzada per l'Agència de Desenvolupament del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l'Escola d'Hostaleria de Sitges i la implicació dels cellers del Massís del Garraf. 

    A mig matí, la pausa habitual serà un bon pretext per tastar vins dels cellers Puig-Batet, Vins de Foresta i Cuscó Berga.

    Tota la informació de la jornada es pot trobar en aquest enllaç. Cal fer inscripció prèvia, subjecta a limitació d'aforament. Inscripció gratuïta.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu