Zara anuncia el tancament de les seves botigues de Vilanova i la Geltrú el proper 30 de gener

    Ahir, la direcció de Zara va deixar estupefacta la plantilla de les seves dues botigues a la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú, anunciant el tancament previst per al 30 de gener de 2024. Malgrat la bona solvència de l'establiment, la decisió es basa en la finalització del contracte de lloguer de l'espai, abans ocupat pel mític cinema Bosc, i la percepció de que la rendibilitat econòmica no assegura la viabilitat a llarg termini.

    Segons va publicar Eix Diari, la reunió d'ahir, on es va comunicar a 32 treballadors la inesperada notícia, ha generat incertesa i preocupació sobre el futur professional d'aquesta plantilla, que ara espera ser reubicada en altres establiments del grup Inditex. Tot i les assurances donades per la direcció, hi ha temors entre els empleats sobre el possible tancament d'altres establiments del grup a la mateixa localitat.

    A aquest respecte, les recents accions d'Inditex indiquen una estratègia d'optimització en la xarxa comercial. El setembre passat, el grup va anunciar el tancament de 56 botigues en tres mesos, i sembla que la de Vilanova i la Geltrú serà una d'elles. Amb la nova responsable del grup, Marta Ortega, al capdavant, s'accelera el pla d'optimització per adaptar-se al rècord de vendes. L'objectiu ara és centrar-se en botigues més grans i reforçar la presència en línia.

    Tot i l'ajustament en la xarxa de botigues, els resultats financers d'Inditex mostren un èxit continu. Durant el primer semestre d'aquest any, el grup va registrar guanys de 2.513 milions d'euros, un impressionant increment del 40% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Les vendes van créixer un 13,5%, assolint els 16.851 milions d'euros, amb un EBITDA que va augmentar en un 15,7%, arribant als 4.663 milions d'euros.

    Aquestes xifres posen de manifest una evolució "molt satisfactòria" en totes les àrees geogràfiques i canals de venda, amb un augment particularment destacat de les vendes en línia. Amb més de 5.745 botigues i l'expansió en 20 nous mercats durant els primers sis mesos de l'any, Inditex segueix sent un líder indiscutible en el sector tèxtil.

    Tot i aquesta reestructuració, la plantilla local espera amb expectació les pròximes passes de la direcció i confia que la seva experiència i dedicació seran considerades en el procés de reubicació.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu