Les obres de millora de l'Eix Diagonal acabaran aquest desembre amb una inversió global de 81 MEUR

    Les obres per transformar els 31 quilòmetres de l'Eix Diagonal entre Vilafranca del Penedès i Igualada amb l'objectiu de millorar la seguretat viària i la funcionalitat arribaran a la seva fi a finals d'aquest any.

    Les principals intervencions, que van començar la tardor del 2021, han servit per construir un tercer carril, la instal·lació d'un separador central i el desdoblament d'un tram. Les obres ara es troben en la recta final i se centren en els trams de 9,5 quilòmetres entre Cabrera d’Anoia i Igualada. El cost global de les actuacions serà de 81,3 MEUR. En una visita de la consellera de Territori aquest dijous a la carretera, Ester Capella ha destacat que treballen per tenir una xarxa viària "segura, polivalent i sostenible".

    La major part de l'obra comporta la transformació de l’Eix en una via 2+1, una actuació que la consellera ha posat en valor, ja "que contribueix a la reducció de l’accidentalitat més greu, tot evitant els xocs frontals".

    L’obra a l’Eix Diagonal, "que vertebra la Catalunya central amb la costa i suposa una aposta en la diversificació de la mobilitat radial", ha exposat Capella, permetrà "augmentar la seguretat i la fluïdesa del trànsit i millorar les condicions de viatge".

    A més, Territori està treballant en la millora dels camins a l’entorn de l’eix, "per a garantir l’altra mobilitat", la dels tractors, ciclistes o vianants. L'objectiu, segons la consellera, és que s’entrellacin totes les maneres de moure’s, preservant i ordenant el país".

    La transformació d’aquest tram de l’Eix Diagonal s’insereix en el programa del Govern per a convertir carreteres convencionals a aquest sistema per a reduir els accidents frontals a la xarxa viària de la Generalitat, que poden tenir conseqüències molt greus. En el marc d’aquest programa, el tram 2+1 a l’Eix Diagonal és una de les actuacions més importants per abast i per inversió.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu