La DO Cava encara amb optimisme el Nadal després d’apujar les vendes fins als 170 milions d’ampolles

    La DO Cava va assolir un nou rècord en augmentar les vendes un 2,35% durant els primers nou mesos del 2023 en relació al mateix període de l'any passat, fins als 170 milions d'ampolles, segons va explicar ahir dimecres el president del consell regulador, Javier Pagés.

    Les vendes han crescut especialment en el mercat espanyol, amb un increment del 7,65% mentre que a l'estranger s'ha mantingut pràcticament estables, amb un 0,33% més. En una trobada amb mitjans de comunicació, Pagés ha comentat que la DO Cava encara amb optimisme la campanya de Nadal gràcies al bon comportament del consum fins ara tot i el context econòmic. Pel que fa l'impacte de la sequera, el sector preveu una reducció de la producció al voltant d'un 20% de mitjana.

    Pagés ha destacat les bones dades del mercat interior tenint en compte el context econòmic, en especial a la resta d'Europa, on el creixement és inferior al de l'Estat o inclús hi ha una contracció, com és el cas d'Alemanya. "L'economia està una mica ralentitzada i a nivell nacional, la restauració i el turisme tiren del mercat", ha analitzat Pagés.

    A nivell internacional, han pujat un 0,33%, tot i que la DO Cava ha subratllat els increments en el mercat britànic, amb un 19,33%; un dels principals països en volum, juntament amb Alemanya (+1,27%) i el belga (+1,95%). Altres mercats que es troben en els 15 primers han experimentat augments importants, com és el cas de Brasil, amb un 76,29%; Polònia (33,29%), França (17,69%) i Països Baixos (+11,38%). En total, el mercat internacional concentra un 70% de les vendes dels 349 cellers associats a la DO.

    Amb tot, el president de la DO considera que les dades dels primers nou mesos són "sòlides i bones". Per posar-ho en context, les ha comparat amb les DO espanyoles, que al juliol havia registrat un descens del 7% en les vendes al mercat internacional i un 6,5% en el mercat espanyol.

    Respecte a la campanya de Nadal, una de les més importants de l'any per al sector, el president de la DO Cava ha comentat que el sector l'encara amb optimisme. "Si fins ara, en aquest context, ha tirat, no veig raons perquè no continuï així", ha afegit. Per això, espera que les vendes augmentin lleugerament respecte les 249 milions d'ampolles venudes el 2022 i situar-se al voltant dels 250 o 252 milions.

    D'altra banda, Pagés ha admès que l'impacte de la sequera els farà reduir la producció i l'estocatge. "Hem tingut una collita curta que s'ha de sumar a la de l'any anterior i ens deixa menys ampolles per vendre", ha apuntat el president de la DO Cava. En aquest sentit, Pagés ha situat el descens de la producció en un 20% i escaig de mitjana tot i que ha matisat que l'afectació ha anat per zones i en alguns casos la caiguda s'ha enfilat fins al 30% o més.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu