L'administrador concursal presenta un ERO per acomiadar tota la plantilla de Venca, segons CCOO

    L'administrador concursal ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per extingir els contractes de les 155 persones que la firma de comerç en línia Venca, amb seu a Vilanova i la Geltrú, té actualment en plantilla, segons ha informat el sindicat CCOO.

    La formació subratlla que el perfil és "altament feminitzat i d'edat mitjana elevada". La direcció de Digital Lola Commerce / Venca va presentar a finals de desembre concurs de creditors, i el jutjat va designar com a administrador el despatx d'advocats barceloní RCD. Part de la plantilla està afectada des de l'abril per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb reducció de jornada, segons informava aleshores la direcció per la "caiguda puntual de comandes".

    Pel que fa a l'ERO, CCOO subratlla que quan rebi l'autorització administrativa corresponent començarà el període de consultes de 30 dies de negociació amb els representants legals de la plantilla.

    El sindicat subratlla, però, que l'empresa està a subhasta, i en aquest context no descarta que hi pugui haver interessats en la unitat productiva de la firma. Això, afegeix CCOO, podria obrir la porta a la subrogació de part o de tota la plantilla.

    En tot cas, i davant l'escenari actual, el sindicat ha fet una crida a participar a la manifestació convocada per al proper dissabte a les dotze del migdia que començarà a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu