El VINSEUM tanca el 2023 amb rècord de públic a les activitats i posa rumb a la inauguració del nou edifici a la tardor

    El VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha tancat el 2023 batent un rècord de public a les activitats, amb 25.396 assistents. La xifra és un 28% més que l’any anterior, segons va detallar dimarts la direcció de l’equipament.

    El VilaPensa, el Dia Internacional dels Museus i el MOST han estat les activitats tractores. Amb motiu de les obres, però, ha baixat un 10% el nombre de visitants a les exposicions. De cara a aquest 2024, el museu encamina l’obertura del nou edifici, que multiplica per sis l’espai que tenia ara. Després de diversos entrebanc amb les obres i el muntatge audiovisual, la direcció manté que la inauguració serà a la tardor. Abans, al juny, està previst que entrin en marxa la planta baixa i el soterrani.

    Mentre VINSEUM es prepara per reobrir, la Capella de Sant Pelegrí acollirà una nova exposició temporal, ‘129 Vides. De quan la pesta negra arriba a Vilafranca’, amb la qual es donarà a conèixer una part important de la necròpolis medieval de la pesta negra que va aparèixer durant les obres de construcció del nou edifici. Aquesta exposició arrencarà al març i estarà oberta fins a inicis de 2025.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu