Ametller Origen dota a tots els treballadors d’assistència mèdica privada gratuïta

  Ametller Origen -companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat- segueix impulsant iniciatives per vetllar pel benestar dels seus treballadors i treballadores i oferir llocs de treball estables i de qualitat, amb retribucions salarials superiors a la mitjana del sector a Catalunya i condicions laborals i beneficis socials atractius.

  La cadena d’alimentació catalana, que actualment té 3.700 treballadors i treballadores, és l’única empresa del sector que ofereix assistència mèdica privada gratuïta a tota la seva plantilla. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es va posar en marxa el passat mes de febrer, és facilitar a tots els treballadors i treballadores amb més de sis mesos d’antiguitat l’accés a consultes d’especialistes, proves diagnòstiques i tractaments de manera àgil i eficient, reduint així el temps d’espera. La cobertura també inclou
  assistència dental i, a més, la parella i els fills menors de 25 anys poden accedir a aquestes mateixes prestacions amb unes condicions especials.
  Tanmateix, gràcies al treball conjunt entre el Comitè d’Empresa d’Agrupació de Centres, adscrit al sindicat UGT, i la direcció de l’empresa, en els últims quatre anys (2021-2024) la retribució salarial del gruix de treballadors i treballadores de botiga s’ha incrementat una mitjana del 20%. “En comparació amb la resta d’empreses de retail catalanes, Ametller Origen és la que ofereix unes millors condicions salarials. Aquest 2024, hem millorat la retribució més d’un 11% anual, aplicant l’increment salarial pactat al conveni vigent, així com els nous complements i variables pactats”, explica el president del Comitè d’Empresa, Miquel Fernández.
  “El nostre compromís és seguir compartint els bons resultats amb la nostra comunitat, tant amb els nostres treballadors com els nostres clients. Per tercer any consecutiu hem seguit millorant significativament les condicions laborals i la nostra competitivitat. Compartir valor entre la comunitat és la nostra raó de ser”, explica el conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller.
  A més, el Grup treballa des de fa temps en millorar la conciliació. “A dia d’avui, més del 80% de la plantilla compta amb 2 dies festius a la setmana, facilitant el descans, i una planificació més acurada dels horaris. Estem treballant també en la implantació d’una nova mesura per tal que cada sis setmanes el treballador i treballadora pugui gaudir d’un cap de setmana de qualitat”, detalla Fernández. Tanmateix, “estem cercant mecanismes que ens permetin assegurar al màxim totes les demandes de concrecions horàries al gruix del personal que ho sol·liciti i estem treballant per implementar diferents permisos retribuïts”.
  Els treballadors i treballadores són el motor de creixement del Grup i, per això, des de l’Àrea de Persones i Cultura es desenvolupen diferents plans d’acció per impulsar el talent i la projecció professional. El 98% dels contractes són indefinits i durant l’any 2023, un 76% de les vacants es van ocupar per personal intern de la companyia, provoment la promoció interna. A més, s’aposta per la formació tècnica i competencial, oferint plans específics d’acord amb cada ofici. L’any passat, es van realitzar més de 29.000 hores de formació amb una inversió de gairebé 600.000 euros.

  Ja és a la venda el número 141

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu