Recaredo assoleix els 100 punts a Robert Parker Wine Advocate

  Recaredo, família de viticultors i elaboradors de vi escumós de qualitat i un dels dotze cellers integrants de la marca col·lectiva Corpinnat, es converteix en el primer celler de vi escumós de tot l’Estat Espanyol en assolir els 100 punts de la prestigiosa publicació Robert Parker Wine Advocate amb L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo.

  Aquest Corpinnat, que sortirà al mercat en els pròxims mesos, es converteix també en el primer vi escumós de tot l’Estat en aconseguir aquesta puntuació, que fins ara només havien aconseguit 9 cellers de Champagne com són: Salon, Bollinger, Louis Roederer, Krug, Jacques Selosse, Ulysse Collin, Cédric Bouchard, Egly-Ouriet i Philipponnat.
  La col·lecció ‘Enoteca Turó d’en Mota de Recaredo’ es va presentar l’octubre de 2023 en el context de la celebració de la vint-i-cinquena verema de la vinya Turó d’en Mota, una parcel·la icònica en el panorama vitivinícola català. D’acord amb les reflexions de Ton Mata, membre de la tercera generació de la família, la primera anyada del Turó d’en Mota de Recaredo va ser “el resultat d’un inconformisme ferotge” i de la convicció que els escumosos del Penedès podien aspirar a ser “vins escumosos de primer nivell que elevessin les particularitats del territori sense complexos”.
  L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo estarà disponible properament i sortirà al mercat amb una criança en ampolla de 264 mesos (22 anys) en una edició limitada a 150 ampolles, totes numerades. Per la família Recaredo, aquestes col·leccions d’enoteques simbolitzen la passió per l’artesania del terrer i revelen la capacitat de preservar una identitat irrenunciable, esculpida a base d’exigència, esforç i passió pacient.
  Luis Gutiérrez, tastador oficial de Robert Parker Wine Advocate a Espanya explica, ‘L’Enoteca Turó d’en Mota 2001, per mi, és el millor vi escumós d’Espanya. En nas és complex i subtil i presenta una gran quantitat d’aromes on es fa present el contacte prolongat amb les mares. Així mateix, presenta unes bombolles molt fines que li aporten textura i frescor i té una increïble complexitat i elegància. Realment impressionant. Bravo!’.

  Turó d’en Mota 2010 de Recaredo aconsegueix els 98 punts
  El Corpinnat Turó d’en Mota de Recaredo 2010, que acaba de sortir al mercat, ha estat puntuat pel tastador Luis Gutiérrez amb 98 punts, la puntuació més elevada fins al moment en una anyada de Turó d’en Mota al marge de les enoteques. Sobre aquest vi escumós afirma que ‘després de tastar les 25 collites del Turó d’en Mota, aquesta és una de les meves preferides’. Respecte al vi destaca, ‘que és un vi molt equilibrat, subtil i elegant, amb unes bombolles molt petites i ben integrades’.
  Altres anyades de Turó d’en Mota de Recaredo també han assolit puntuacions excel·lents a Robert Parker Wine Advocate com són l’Enoteca Turó d’en Mota 2004 (97-99 punts); Turó d’en Mota 2008 (97 punts); l’Enoteca Turó d’en Mota 1999 (97 punts) o Turó d’en Mota 2009 (96 punts).

  Recaredo celebra 100 anys d’història en el món del vi escumós de qualitat
  L’any 1924, Josep Mata Capellades, fundador de Recaredo, s’inicia en l’apassionant univers dels vins escumosos de qualitat com a aprenent de remenador i ‘desgorjador’ d’ampolles a Sant Sadurní d’Anoia, la vila que el va veure néixer. Deixa enrere la tradició familiar de la terrissa, que es produïa a la bòbila on actualment hi ha les caves de Recaredo, i s’endinsa en una aventura vital que ha seduït tres generacions de la família fins al dia d’avui. Aquest és l’inici d’una història d’emprenedoria apassionant, forjada a base d’esforç i d’un gran carisma que el portaran a convertir-se en un referent en el sector de la incipient indústria dels escumosos.
  Juntament amb els seus fills, Josep i Antoni Mata Casanovas consoliden la projecció de Recaredo a partir dels anys 60 com a sinònim de rigor, qualitat i, sobretot, passió per l’excel·lència. Van plantejar idees atrevides per l’època, com l’exploració de les llargues criances en ampolla, alhora que ‒fruit del respecte i admiració pels vins de terrer‒ van dirigir el rumb del celler cap a l'elaboració d'escumosos capaços de parlar de parcel·les úniques i finques singulars. A partir dels 90, la tercera generació es va incorporant progressivament al celler en un enriquidor procés en el qual uns aporten experiència i el ‘saber fer’ i els altres, les noves idees i l’esforç per avançar i aprendre.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu