Territori reformarà la BV-2115 a Vilanova després de rebre més de 3.000 firmes advertint del perill de la via

    El Departament de Territori reformarà la BV-2115, coneguda com ‘carretera de l’Arboç’ o ‘carretera del pantà’, al seu pas per Vilanova i la Geltrú. Són tres quilòmetres des de la C-32 i fins una de les entrades a la ciutat.

    El compromís de Territori arriba un any després que es creés una plataforma ciutadana per exigir la reforma d’aquesta via, tot advertint de la seva perillositat per la falta de vorals malgrat diàriament hi circulen milers de turismes, motos, bicicletes, camions i autobusos. La plataforma va recollir més de 3.000 signatures i ara el Departament ha anunciat que licita el projecte per reformar la via, amb un pressupost de 333.000 euros i un termini de redacció de 14 mesos. Territori estima que l’obra costarà 7 milions.

    Segons han detallat fonts del Departament a l’ACN, les actuacions comprenen la millora de l'enllaç amb la carretera C-31 i les interseccions amb el Camí de la Plana i l'accés al càmping Vilanova Park, així com la construcció d'un carril segregat per a vianants i bicicletes. Territori apunta que l’objectiu és “millorar la funcionalitat i la seguretat viària”.

    La plataforma ciutadana ha celebrat que el compromís de Territori és un “triomf” de tots els veïns i empresaris que han participat de la recollida de signatures. A part dels ciutadans a títol individual, la plataforma compta amb cellers de l’entorn de la BV-2115, empreses turístiques, una empresa d’inserció laboral, una entitat excursionista i l’empresa adjudicatària del bus urbà. La reivindicació l’encapçala la vilanovina Griselda Gatell i té el suport de la patronal FEGP.

    Ja és a la venda el número 143


     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu