El comerç espera una "bona campanya" de rebaixes d'estiu gràcies al dinamisme econòmic

  La campanya de les rebaixes d'estiu comença oficialment aquest dilluns i ho fa amb bones perspectives entre els comerciants. "Els indicadors apunten a una bona campanya", ha afirmat a l'ACN la directora de Pimec Comerç, Pilar Mínguez. Així li ho fa pensar el "dinamisme econòmic" i el fet que la baixada dels tipus d'interès permetin a les famílies "tenir una mica més de recursos".

  Tot i que l'inici oficial és aquest dilluns 1 de juliol ja fa dies que els grans establiments i la venda online fan promocions, una situació que segons Mínguez "desvirtua" la campanya de rebaixes. Al centre de Barcelona, pocs compradors en el primer diumenge de botigues obertes del període de descomptes.

  La campanya de rebaixes és el "gran moment" per al petit comerç, ha explicat Mínguez, ja que li permet fer bons descomptes i liquidar l'estoc, especialment en el sector tèxtil i de complements.

  Tot i que l'1 de juliol continua sent el dia oficial de les rebaixes, fa anys que les grans cadenes fan descomptes i promocions durant tot l'any, i especialment pocs dies abans de l'inici oficial. Per a Mínguez això "desvirtua" aquest període, que apunta que, a més, és un "acte social" per a la ciutadania. Ha afegit que aquestes promocions també "despisten" el ciutadà, que no saben quan és el millor moment per obtenir el producte al millor preu.

  Diumenge de botigues obertes

  Aquest diumenge a més és un dels permesos arreu de Catalunya per obrir les botigues. Al centre de Barcelona no és el primer, ja que en tractar-se de zona d'alta densitat turística ho poden fer des del maig. Malgrat tot, les botigues del Portal de l'Àngel lluïen ja els cartells de les rebaixes i, tot i l'afluència de gent passejant i turistes, eren pocs els compradors.

  Una d'aquestes compradores que sí s'ha apropat al centre de la capital catalana a buscar productes rebaixes ha estat l'Alba, que ha adquirit unes sabates que necessitava. Aquesta ciutadana continua preferint comprar presencialment i no a través d'internet: "Ens agrada tocar les coses, emprovar-nos-ho". S'ha mostrat també a favor de trobar les botigues obertes en diumenge.

  La Marina en canvi  prefereix comprar en línia, tot i que ha aprofitat l'obertura d'aquest diumenge per anar a passar el dia al centre de Barcelona i comprar algunes coses que necessitava. Tot i haver comprat en diumenge, no s'ha mostrat a favor que les botigues estiguin obertes en aquests festius. "És una mica contradictori", ha reconegut.

  Un altre comprador l'Albert, també ha comprat però "en l'única botiga que no està encara de rebaixes", ha bromejat.  L'Albert, com l'Alba, és favorable a l'obertura de les botigues durant alguns diumenges perquè entre setmana sovint la ciutadania "no té massa temps". "Aniria bé algun diumenge esporàdic", ha manifestat.

  Sobre això, Mínguez ha recordat que el petit comerç -les botigues de menys de 200 metres quadrats-, poden obrir tots els diumenges de l'any però no ho fan "perquè no els surt a compte".

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu