Les empreses del Garraf i el Penedès pronostiquen un augment de l'ocupació per al proper trimestre

  La Federació d'Empresaris del Gran Penedès (FEGP) ha presentat els resultats de la seva darrera enquesta, reflectint un panorama prometedor per a les empreses del Garraf i el Penedès. Els resultats mostren no només estabilitat i millores en el sector empresarial, sinó també una valoració mitjana destacada de 7.4 en la "Situació del Negoci", un indicador clar de la confiança i el positivisme en el teixit empresarial de la FEGP.

  La pregunta sobre l’Evolució del Negoci respecte al trimestre anterior ha evidenciat que un 35% de les empreses consideren que la seva situació ha millorat, i en cap cas ha manifestat que ha empitjorat. En relació al nombre d’empleats en un 30% dels casos augmenta i només en un 3% disminueix.

  Pel que fa a les expectatives per al proper trimestre, un 47% de les empreses apunten que la situació millorarà i un 20% preveu un augment de l’ocupació. Així mateix, són molt poques les empreses que tenen males previsions de cara al proper trimestre.

  Diferències per tipus i mida d’empresa

  El Panel classifica també les respostes de les empreses segons si aquestes són indústries o empreses de serveis i també segons la seva mida. Això permet descobrir diferències significatives en algunes respostes.

  En aquesta onada del Panel de Clima Empresarial destaquem que les empreses més petites i les del sector serveis són les que tenen una marxa més positiva respecte al trimestre anterior.

  I cal també destacar que les indústries de més de 50 treballadors, tot i ser una proporció més petita de l’enquesta, mostren una tendència a l’augment de la plantilla prevista.

  Preguntes sobre conjuntura empresarial i opinió

  La FEGP aprofita la distribució del Panel per preguntar als enquestats sobre qüestions de pràctiques empresarials i opinió sobre temes d’actualitat que afecten les empreses. A continuació es mostren els resultats més rellevants:

  • Preocupació per una possible repetició de les eleccions al Parlament de Catalunya: Un 44% de les empreses no veuen cap preocupació per a una possible repetició electoral. Només un 20% declaren una forta preocupació en aquest sentit.
  • Benefici pels fons Next Generation: Un 38% de les empreses manifesten no haver-se’n beneficiat i no preveuen beneficiar-se’n en el futur. D’altra banda, un 44% manifesten haver-se’n beneficiat de manera directa o indirecta.
  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu