PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Les llistes d’atur es van reduir en més de 2.400 persones el 2015

Malgrat registrar les mateixes taxes d’atur que fa un any, el nombre de parats s’ha reduit en 1.369 persones al Garraf i 1.139 a l’Alt Penedès

Redacció | Lídia Oñate .- La recuperació a nivell laboral ja ha començat, però encara és dèbil al Garraf i a l’Alt Penedès.

L’any va finalitzar amb unes taxes d’atur força elevades per a un període de creixement de l’economia. En nombres absoluts, però, el passat mes de desembre es van registrar 1.369 persones menys a les llistes d’atur del Garraf i 1.139 a l’Alt Penedès que a principis d’any. En total, a 31 de desembre de l’any passat hi havia 11.010 garrafencs i 7.377 altpenedesencs a l’atur, segons dades del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Aquesta és una bona notícia per a l’economia local, que, tot i no presentar una bona taxa d’atur, permet entreveure un 2016 que podria encaminar-se cap a una creació d’ocupació més estable.

La tendència a la baixa de l’atur iniciada abans de l’estiu no s’ha acabat de confirmar durant el quart trimestre, que va passar factura al Garraf, on la taxa d’atur es va incrementar un punt i mig percentual fins arribar al 17,66%, mentre que el gener de fa un any va registrar una taxa d’atur del 16,01%. Les contractacions d’octubre a desembre es van produir principalment al sector serveis, com és habitual a la comarca. La dependència cap al sector serveis es va evidenciar en l’alt percentatge de contractacions (88,22% del total), fet que va acabar perjudicant la taxa d’atur.

A l’Alt Penedès, en canvi, les contractacions es van diversificar més, fet que va contribuir a reduir lleugerament la taxa d’atur, que en un any ha passat del 15,55% al 15,21%. Al llarg del 2015 les llistes d’atur van disminuir en 1.139 persones i, segons les darreres dades, afecta un total de 7.377, la xifra més baixa de tot l’any. Durant el quart trimestre, el 53,49% de les contractacions es van produir dins del sector serveis, mentre que el 34,55% van tenir lloc en empreses del sector industrial.

Pontons i Torrelles de Foix, els municipis amb més atur
El passat mes de desembre Pontons va ser el municipi amb la taxa d’atur més elevada de tot l’Alt Penedès i Garraf, xifrada en un 30,18%. Torrelles de Foix va mantenir-se un mes més entre els municipis amb més parats amb una taxa d’atur del 24,53%, seguit de Mediona (21,21%). En quart lloc, se situava un municipi garrafenc, Sant Pere de Ribes, que a 31 de desembre de 2015 va registrar una taxa del 19,29%. Entre els municipis amb menys atur es trobaven Vilobí del Penedès (7,37%), Santa Fe del Penedès (8,99%) i les Cabanyes (9,04%), tots tres a la comarca de l’Alt Penedès. Amb una taxa del 13,18%, Sitges continua sent el municipi amb menys atur del Garraf.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu