PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Grup Pachá ha iniciat a Macau la seva aventura pel continent asiàtic

Redacció | J.M. Roca .- El Grup Pachá, creador de la popular discoteca escampada per diferents indrets i amb seu central a Eivissa, celebra el seu cinquantè aniversari amb l’obertura d’un establiment a Macau, el primer del que ha de ser la seva aventura a l’Àsia.

La proposta d’aquest pla estratègic que s’allarga fins l’any 2025 ha de permetre obrir fins a 85 nous establiments. Aquest any 2016 es considera clau per posar les bases fermes de l’expansió prevista en el futur de l’empresa.

Ricardo Urgell, el propietari del conegut bar Titos del Carrer del Pecat sitgetà, va fundar el primer Pachá a Sitges, l’any 1966. Després d’uns anys de tancament va tornar a reobrir al 2014. Des d’aquell moment, Pacha s’ha consolidat com un grup, obrint molts altres locals arreu del món. La seva seu central és a Eivissa on va aterrar l’any 1973 per revolucionar el concepte de discoteca a tota l’àrea mediterrània amb una capacitat per a més de 3.000 persones. Des d’aquell moment, el Grup Pacha disposa de 24 clubs repartits per tot el món, i les seves festes són famoses, especialment les d’It’s All Gone Pete Tong. Les seves festes més famoses són: Ministry of Sound, Pure Pacha, i Flower Power.

El Grup Pachá, el holding espanyol d’oci, hostaleria, entreteniment i moda, ha començat aquest any la seva aventura asiàtica amb l’obertura d’un emblemàtic club a Macau (la Xina). Aquesta primera pedra forma part del seu pla estratègic d’expansió que s’allarga des de 2015 fins a 2025. Justament aquest 2016, el Grup Pachá fa 50 anys i l’establiment de Macau és la pedra de toc com a inici d’aquesta aposta. Pachá Club Macao s’ubica al ressort Studio City i ha estat desenvolupat per l’operdor asiàtic Melco Crown Entertainment Limited. Una pista de ball de més de 90 metres quadrats més una terrassa exterior que, amb el conjunt del complex, permet l’entrada a 3.000 persones.
El projecte és la primera pedra dels plans d’expansió i creixement que van ser anunciats pel Grup Pachá fa uns mesos. Es vol que en aquest període de temps es puguin inaugurar –en els pròxims deu anys que ha de durar el pla estratègic presentat fins a 85 nous establiments d’oci entre hotels, ressorts, restaurants i clubs nocturns. “La positiva acollida que està tenint el Pachá Macau, el nostre primer establiment obert a la Xina, confirma la gran acceptació de l’estil de vida que proposen les marques del nostre grup”, han assenyalat fonts contrastades de l’empresa des de la central eivissenca.

La companyia ha fet la previsió que aquest 2016 sigui clau per al desenvolupament del seu Pla Estratègic, ja que actualment està treballant en l’estudi i valoració d’aterrar en països com Tailàndia, Singapur o Indonèsia, així com en la recerca de socis locals en cadascun d’aquests països, els propers en què vol desembarcar Grup Pachá. “Confiem que la nostra proposta hotelera i de restauració gourmet sigui apreciada també pel públic d’aquest països”, ha subratllat Ricard Urgell Jr. fill del fundador de Pachá i membre destacat del consell d’administració de l’empresa.

A escala mundial, el grup seguirà desenvolupant les diferents línies de negoci. En la divisió d’hotels, la companyia suspesa obrir 25 nous establiments i ressorts en aquest període en aquests deu anys. Alhora, la divisió de restauració i oci nocturn té com a repte obrir 60 nous espais abans de 2025 . D’ells, 50 seran restaurants amb les diferents marques i conceptes propis de l’empresa i els altres 10 clubs nocturns.

En el mateix Pla es preveu una primera fase de I+D+i que ha de perllongar-se fins el 2020 i que servirà per assentar les bases definitives del model de negoci i d’hotels urbans i vocacionals que obrirà el grup. La lluita de la popular marca de les cireres per tornar al primer lloc mundial en el món de l’oci passa per reeixir aquesta ambiciosa proposta que ha començat amb excel·lent peu a l’antic protectorat portuguès i ara regió administrativa especial de la Xina.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu