La Nit de l’Empresa de l’FEGP va premiar i reconèixer més d’una vintena de companyies

    L’esdeveniment va acollir al voltant de 420 persones de l’àmbit empresarial del Gran Penedès a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes

    La Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes va acollir el passat dijous 27 d’abril la Nit de l’Empresa, l’acte anual més important de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).
    Al voltant de 420 persones van assistir a la cita, on es van lliurar els Premis FEGP que reconeixen la tasca de les empreses en l’àmbit de la internacionalització, la innovació, l’estratègia de comunicació, la formació, l’emergència climàtica, el compromís social, i la dels Joves i Dones d’Empresa.

    Enguany es va assolir el rècord de candidatures presentades: 100 empreses optaven als 9 premis fegp

    Enguany, tal com va anunciar la presidenta de l’FEGP, Neus Lloveras, ha estat l’any en què més candidatures als premis s’han presentat. Al voltant de 100 empreses optaven a algun dels guardons. 

    El Gran Premi FEGP 2023 a l’Empresa de l’Any va ser per a Liberdúplex, que ha destacat per la seva trajectòria, celebrant el seu seixantè aniversari i en com ha desenvolupat una via de negoci digital, per adaptar-se a les noves tendències de consum de llibres. 

    En rebre el premi, el director general de Liberdúplex, Víctor Trillo, va reivindicar el Penedès com “un territori que, a més de vins i caves, també dona llibres”. Trillo va explicar que el 40% dels llibres que havien sortit a les llistes de “més venuts” per la diada de Sant Jordi s’havien fet a la seva empresa, ubicada a Sant Llorenç d’Hortons.

    També es va lliurar el Premi Estela Dones d’Empresa 2023 a Gemma Casulleras de la ferreteria FECA. El Premi Joves d’Empresa 2023 va ser per a l’agència de comunicació Madvelous. El Premi FEGP 2023 a l’emergència climàtica va ser per a Gedia España. El premi FEGP 2023 al compromís social va ser per a CET Penedès. El premi FEGP 2023 a la Formació va ser per a La Granja Foods. El Premi FEGP 2023 a la Internacionalització va ser per a Indústrias Català Incasa. El Premi FEGP 2023 a la Innovació va ser per a Onafis. Finalment, el Premi FEGP 2023 a l’estratègia de comunicació va ser ex aequo per a Calserra i Cugat Residencial.

    Com és habitual, durant la Nit de l’Empresa també es va reconèixer les empreses associades que celebraven un aniversari destacat durant l’any. Els reconeixements del 25è aniversari, es van lliurar a Campus Acadèmia, Entrem, Gedia España, HTG Express, Interclima Penedès i Redman. El reconeixement al 50è aniversari va ser per a Gràfiques del Foix, Mar Blau, PDM Gifts – Podium, Raich, Restaurant Sant Jordi “Ca la Katy” i Tipsa. I finalment, enguany hi ha hagut dos reconeixements al 100è aniversari per a l’Autòdrom Terramar i per a l’empresa familiar Mobles Bascompte de Vilanova i la Geltrú.

    Tots els premiats van rebre el guardó de la mà del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, i de la mà de la presidenta de l’FEGP, Neus Lloveras.

     

    La companyia liberdúplex va guanyar el premi fegp a l’empresa de l’any

    L’acte, de nou, va ser conduït pel comediant cunitenc Guillem Estadella. Els assistents a la Nit de l’Empresa van gaudir d’un sopar maridatge de la gastronomia local amb vins i caves de diferents socis de l’FEGP, de les tres comarques. El primer plat fou una coca de llardons amb faves, pèsols i calçots amb tonyina escabetxada, del restaurant El DINOU, del Garraf, maridat amb vi blanc el Virolet d’Oriol Rossell, del Baix Penedès. El segon plat va consistir en Gall Negre del Penedès del Cigró d’Or, de l’Alt Penedès. Aquest, maridat amb el vi Petit Roc criança Merlot 100% 2020 del celler Puig Batet del Garraf. Les postres van ser encarregades a l’Obrador d’Oriol Rossell, del Baix Penedès, amb un pastís del Camp de Tarragona amb bescuit de garrofa del Vendrell i praliné d’avellana de Reus, maridat amb Cava Vallformosa de l’Alt Penedès.

    Durant el torn de parlaments, Neus Lloveras va aprofitar la proximitat de les eleccions municipals del proper 28 de maig per demanar “tres actituds que els empresaris esperem de l’administració pública: cal valentia, agilitat i diàleg”. 

    Durant el seu torn, el conseller Torrent va replicar el discurs de Lloveras i va dir que “efectivament” calen aquestes tres actituds. Així mateix, Torrent va demanar també “autoestima” als empresaris. Segons va dir “tots els projectes premiats durant aquesta nit no haurien estat possibles sense una mínima autoestima” i va afegir que “si som capaços de treballar aquestes capacitats, tindrem un gran recorregut per endavant”.

    Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrida, es va dirigir als empresaris presents i va confessar que “sou vitals”.

     

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu