PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Un estudiant universitari vilanoví dissenya la primera aplicació de moda sostenible

Ethical Time, concebuda per facilitar l'accés a marques de roba sostenible, posa en marxa una campanya crowdfunding per cofinançar-se

Redacció.- Ethical Time, una associació sense ànim de lucre fundada pel vilanoví Ignasi Eritz, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, posa en marxa aquest mes de desembre una campanya de micromecenatges per llançar la 1a app de moda sostenible a Espanya. L'innovador projecte aproparà les marques de moda sostenible als seus consumidors potencials.

L'associació proposa la creació d'un espai virtual gratuït que serveixi com a punt de trobada entre marques de roba i calçat que segueixin principis sostenibles, i els consumidors. L'aplicació i pàgina web recollirà totes les botigues de Catalunya i Espanya que compten amb marques responsables amb les persones i el medi ambient, i que pretenguin generar un impacte social positiu. El projecte concentrarà, a més, totes les pàgines de venda online del territori ja que, com assegura el seu creador, "la majoria de les empreses del sector només tenen presència via online".

El seu fundador, l'Ignasi Eritz, comenta: "El propòsit és definir un espai que faciliti la compra amb valors ètics. Som moltes persones conscienciades, però poques que actuen en conseqüència per falta de recursos". Per això, l'aplicació es presentarà com un servei gratuït tant per als usuaris que se la descarreguin com per a les marques i botigues que vulguin formar part de la iniciativa.

El novedós projecte d'Ethical Time, que compta amb el suport del president de l'Associació Justícia i Pau de Barcelona, l'Arcadi Oliveres i Boadella, també pretén crear la primera Xarxa de Consumidors de Moda Sostenible. Un espai per a on els usuaris puguin, a més, beneficiar-se de descomptes i ofertes especials per part de les marques presents.

Aquest mes de desembre s'impulsa la campanya de crowdfunding per finançar la creació de l'aplicació mòbil i de la pàgina web. Les aportacions es podran realitzar a partir de dia 10 de desembre a través de la plataforma Verkami, fins recaptar un total de 20.000 euros, la inversió necessària per fer realitat el projecte. La iniciativa té prevista presentar-se de manera oficial al mes d'abril, en commemoració a l'esfondrament de l'edifici de Dacca, Bangladés, on van morir el 2013 més d'un miler de treballadors del sector tèxtil.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 113

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu