Yola apartaments una dona emprenedora

  La Glòria fa 38 anys que és empresària, sempre ha estat darrera un taulell en diferents negocis familiars al Vendrell (un basar, una botiga de joguines i el darrer, una botiga especialitzada en Scalectrix que venia al món sencer des de la botiga online).
  Una dona inquieta i amb moltes ganes d’aprendre. Quan ara fa un any, a nivell familiar, decideixen tancar el negoci al Vendrell dóna un nou pas. Posa en valor el que té (uns apartaments) i el que sap fer (organitzar, gestionar) i el que l’apassiona (la decoració, la cura pels detalls i l’ordre i el tracte amb la gent). Una combinació perfecta. Neix Yola Apartaments.

  Com dones el pas de la botiga al negoci del lloguer dels apartaments?
  A l’octubre del 2017 tanquem la botiga amb la sort de que vam poder vendre el nom i la pàgina web. Però aleshores decidim posar en valor una herència d’11 apartaments a la platja i engego Yola Apartaments. Vaig veure que hi havia demanda però és que a més a més m’apassiona la decoració i la cura de la casa i per tant vaig veure clar que podia ser un filó.

  Explica’ns... en què consisteix exactament el negoci i quines feines comporta?
  És un negoci de lloguer vacacional adreçat sobretot a un públic familiar. El meu lema és que llogo apartaments còmodes, econòmics i familiars.
  I la feina va des de l’acondicionament dels apartaments i la seva decoració posterior fins a fer la feina de promoció de la web, la gestió i direcció de tota la feina de reserves fins a fer de governanta, a l’estiu jo visc allà mateix i faig aquesta funció.
  Això em permet tenir un tracte molt personalitzat.
  Tinc molts clients russos, famílies que fan estades llargues i el fet que jo sigui allà fa que els pugui atendre de forma molt més acollidora.

  Què és el que t’ha resultat més difícil de tot el procés i qué és el que més t’agrada d’aquesta nova aventura empresarial?
  El que més costa és donar-te a conèixer al món. Els circuits coneguts tipus Booking i Airbnb que donen aquesta visibilitat cobren molta comissió i jo tinc uns preus molt ajustats. Ho he d’anar estudiant.
  M’agrada molt tot, però potser especialment m’agrada el tracte amb la gent, se’m dóna bé. Ara estic estudiant una mica de rus a través d’una app per poder tenir una mínima conversa amb els meus clients.

  La Glòria és una dona molt implicada dins la FEGP, és membre de la Junta i està també molt implicada a Dones d’Empresa.
  Què t’aporta el fet de participar d’una associació d’aquest tipus?
  Doncs m’aporta moltíssim. En primer lloc a nivell formatiu. Jo sempre prenia les decisions d’una forma intuïtiva i podem dir que emocional. Vaig fer la formació del PdP i és una formació que m’ha donat ales per engegar el nou projecte. Em va permetre definir-lo molt millor.
  Però formar part de l’associació dóna, a més, molts contactes i et permet aprendre permanentment d’altra gent que tens al costat.

  Quina recomanació donaries a algú que vulgui emprendre un negoci?
  En primer lloc tenir la convicció clara del que vols fer però també tocar de peus a terra, ser realista i estudiar i comprovar si allò és realment possible (si hi ha demanda, si és viable, etc.)

  Estem al mes de març, un mes en que es reivindica el paper de la dona. Creus que hi ha diferència en la manera d’emprendre entre homes i dones?
  Sí, jo crec que emprenem diferent. Si alguna cosa no la veiem clara, ens deixem ajudar, tenim més capacitat de preguntar si no entenem. Crec que som més humils en aquest sentit.
  I l’altra diferència crec que és en la forma d’organitzar-nos i la capacitat de gestionar alhora tasques diferents.
  Tenim també una forma de comunicació que ens fa diferents.

  Participes activament de Dones d’Empresa, què creus que aporta el fet de tenir activitats específiques per a dones?
  No és un mite el fet que les dones sempre hem de demostrar una mica més en el entorn laboral i empresarial que allò que fem està ben fet.
  En un grup de dones com aquest es genera molta complicitat i t’ajuda a veure que el que et passa a tu passa també a d’altres dones i això t’acompanya.
  Fa més fàcil el treball conjunt i el fet de trobar aspectes que ens assemblen i compartim.

  Aquesta entrevista del mes de març no és una entrevista qualsevol. Expressament he triat una dona per il·lustrar una manera de fer, una manera d’emprendre, una manera d’entendre la vida. La Glòria és una dona valenta i amb empemta que bé pot ser representativa d’un munt de dones que emprenen.
  La meva feina em porta a acompanyar-ne moltes en el camí d’engegar el seu projecte empresarial i hi ha molts trets que coincideixen.
  Corro el perill de fer generalitzacions, en sóc conscient, però també sé que miro la realitat de la gent (homes i dones) que engega negocis des d’un aparador privilegiat. Mensualment dec conèixer, aproximadament, una vintena de nous emprenedors i alguns fets es repeteixen.
  Es repeteix per exemple el fet que en l’emprenedoria femenina la vida personal i professional van absolutament del bracet, és una simbiosi, un alimenta l’altra, i a voltes un dificulta l’altra.
  També és una constant el fet que les dones senten “petit” el seu projecte. Una mena de timidesa/modèstia acostuma a acompanyar l’emprenedoria femenina.
  Però possiblement una de les coses que més em fascina de les dones emprenedores és la tenacitat i la força per aprendre, la humilitat d’acceptar que ens cal cooperar per arribar més lluny. L’entrevista de la Glòria n’és un clar exemple.

  Què podem aprendre d’aquesta experiència?

  1- Oportunitat +habilitat +passió: podríem definir aquesta equació com la perfecta per emprendre
  2- La necessitat de formació: la millor manera d’evolucionar i descobrir estratègies i oportunitats és formar-se de forma permanent
  3- La necessitat d’estar en xarxes la relació és font de noves idees i ortunitats
  4- Valors de base: La franquesa i la humilitat no acostumen a sortir com a elements essencials en els llibres de management però quan els descobreixes en una persona que emprèn esdevenen el millor dels arguments  Ja és a la venda el número 136

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu