El talent

    - “Mestre, tinc un problema amb el meu fill, aquest em porta les notes de l’escola: una alta qualificació en dibuix i una pèssima qualificació en matemàtiques”
    - “Què faràs?”
    - “El posaré immediatament a fer classes particulars amb un professor de matemàtiques!”
    - “Insensat, posa’l immediatament a fer classes particulars amb un professor de dibuix! Desenvolupa el seu talent. Tots servim per a alguna cosa però no tots servim per el mateix.”
    Extraordinari petit relat del polifacètic cineasta, artista, novel·lista filòsof, psicòleg, dibuixant... xilè, Alejandro Jodorowsky.
    Un error freqüent en els pares és pretendre que els nostres fills siguin “bons” en tot.

    Com en el conte, ens centrem en intentar millorar els seus punts febles en lloc d’intentar potenciar les seves pròpies qualitats.
    A nivell empresarial, potenciar el talent s’ha convertit en un dels principals reptes de les empreses. La retribució és el principal element, i a les pimes els costa competir amb els sous que ofereixen grans companyies.
    Si bé és cert que la retribució és important hi ha cada vegada més, altres aspectes que poden ajudar-nos a envoltar-nos i “retenir” als millors. Es tracta, bàsicament de motivar i tenir cura continuada dels nostres col·laboradors, oferir-los la possibilitat de desenvolupar-se professional i personalment amb incentius i un bon ambient.
    Sovint, el talent “està a casa”. Darrera d’un lloc infravalorat o ocupat en tasques monòtones en què no pot expressar el seu potencial, solen haver grans professionals a la seva pròpia plantilla. Per això és important tornar a avaluar la capacitat dels equips. Això permetrà trobar talents que es poden reubicar del seu lloc actual de treball a un on es tregui més profit d’acord a les seves habilitats.
    A més d’habilitats i competències, un professional ha complir un altre aspecte: compromís. Aquest només s’aconsegueix mitjançant una bona comunicació des de la direcció, de forma que el treballador se senti motivat i satisfet, estant alineat amb la missió, visió i els valors de l’empresa.
    Finalment, i per aconseguir excel·lents resultats, l’entorn i el clima de treball han de ser els adequats: un “bon ambient” de feina, unes agradables i netes instal·lacions, un espai per l’esbarjo, i comptar amb les infraestructures i tecnologies del moment.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu