Envoltar-se dels millors

    Hi havia una vegada... Un empresari agricultor, de poc estudi, que participava tots els anys en la principal fira d’agricultura de la seva ciutat. El més extraordinari és que ell sempre guanyava any rere any, el trofeu: blat de moro de l’any. Entrava amb el seu blat de moro a la fira i sortia amb la faixa blava recobrint el seu pit. El seu blat de moro era cada vegada millor.

    En una ocasió d’aquestes, un reporter de televisió va abordar a l’agricultor després de la tradicional col·locació de la faixa de campió. Ell va quedar molt intrigat amb la revelació de l’agricultor, de com acostumava a conrear el seu qualificat i valuós producte. El reporter va descobrir que l’agricultor compartia bona part de les millors llavors de la seva plantació de blat de moro amb els seus veïns.

    - “Com pot vostè compartir les seves millors llavors amb els seus veïns, quan ells estan competint directament amb vostè?”

    L’agricultor va respondre:

    - “¿No sap? És simple! El vent recull el pol·len de el blat de moro madur i el porta de camp en camp. Si els meus veïns conreessin blat de moro inferior a el meu, la pol·linització degradaria contínuament la qualitat del meu blat de moro. Si jo vull conrear blat de moro bo, he de ajudar-los a conrear el millor blat de moro, cedint a ells les millors llavors. “

    Relat sobre els avantatges de compartir o de envoltar-se dels millors...

    Molts directius incorporen als seus equips persones que no els puguin “fer ombra”. De la mateixa manera que prescindeixen o arraconen aquells membres del seu equip amb més potencial o més brillants. És una actitud que denota una gran inseguretat personal i temor per part seva.

    Envoltar-se de “mediocres” sol fer-nos sentir superiors. Però quan estiguem davant de persones realment brillants serem incapaços, incompetents i ineptes davant de qualsevol repte d’envergadura.

    És una conducta molt estesa en algunes organitzacions, generalment més grans que petites, molt perjudicial per a l’organització i per al mateix directiu els resultats del qual seran cada cop pitjors.

    Envoltar-nos amb gent que ens superi en alguna faceta, ens ajudarà a treure el millor de nosaltres mateixos destacant més a la nostra organització. Serà més fàcil complir amb els objectius i les preocupacions seran menors ja que no haurem d’estar pendents de la seva feina.

     

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu