e-mail

  Hi havia una vegada... Un home que va perdre la feina. Després de buscar diversos mesos, s’assabenta que a Microsoft necessiten escombriaires. El gerent de relacions industrials li pregunta les seves dades, l’observa escombrar, el felicita i li diu: El lloc és seu. Doni’m el seu e-mail, per informar-li del dia i l’hora en què haurà de presentar-se.
  L’home, desconsolat, contesta que no té e-mail, i el gerent de relacions industrials li diu que ho lamenta molt però que si no té correu electrònic, virtualment no existeix, i que, com no existeix, no li pot donar el treball.
  L’home surt desesperat, no sap què fer i només té $ 250 a la butxaca. Llavors decideix anar al mercat de proveïment de fruites i verdures i compra un calaix de tomàquets de 10 kg. Va de casa en casa venent el quilo de tomàquets a $ 5. En menys de dues hores ha duplicat els seus diners; repeteix l’operació tres vegades, sopa en un petit restaurant i torna a casa amb $ 150.
  S’adona que d’aquesta manera pot sobreviure, i cada dia surt més d’hora i torna més tard. Així duplica, triplica i fins quadruplica els diners en un sol dia. Amb una mica de sort aconsegueix comprar una camioneta, que un any després canvia per un camió; als tres anys, ja té una petita flota de transport.
  Després de cinc anys, el bon home és amo d’una de les principals distribuïdores d’aliments del país. Llavors rep un agent d’assegurances i, en acabar la conversa, aquest li demana a l’empresari que li doni la seva adreça electrònica per enviar-li la pòlissa. L’home contesta que no té correu electrònic, i l’agent li diu:
  -Si vostè no té correu electrònic i va arribar a construir aquest imperi, no vull imaginar-me el que seria si en té.
  I el bon home replica:
  -Seria escombriaire de Microsoft.

  Relat molt actual, trobat a Internet, que ens explica que aquesta eina no ens soluciona necessàriament la vida.
  Està clar que les “noves tecnologies” s’han apoderat del nostre temps, de les nostres vides, en definitiva i suposen un actual i constant debat que pretén establir límits en tot el seu espectre (ús, privacitat...).
  Podríem avui viure sense Internet, correu electrònic o mòbil?
  Viure... segur que sí, però amb dificultats per desenvolupar la nostra activitat social i professional.
  Les noves tecnologies ens ofereixen EINES que cal saber aprofitar.
  Com qualsevol altra EINA, ha d’estar a la nostra disposició i intentar donar-li el millor ús. No permetem que sigui al contrari, i convertir-nos en “esclaus” d’elles.

  Ja és a la venda el número 141

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu