Respectar costums

  Hi havia una vegada... Un home que estava posant flors a la tomba d’un parent, quan va veure a un xinès posant un plat d’arròs a la tomba veïna. L’home es va dirigir al xinès, i li va preguntar:

  - ‘Disculpi senyor, però creu vostè que de veritat el difunt es menjarà l’arròs?

  - ‘Si’, va respondre el xinès... ‘Quan el seu vingui a olorar les seves flors.

  Respectar altres costums, és quelcom que ens devem entre persones. Som diferents, actuem diferenciadament, pensem diferent en funció al nostre entorn, educació i cultura. Es tracta simplement... de respectar sempre i quan és clar, no afecti a l’altre.

  En el món empresarial, era molt poc freqüent fins fa poc temps, tenir contactes amb altres cultures. Avui, tot és més “internacional”, fàcil, ràpid, global, ... i és freqüent el contacte amb altres cultures.

  Un pensament tancat i intolerant no és res constructiu per a ningú, especialment quan hi ha diverses coses que podem aprendre d’altres cultures. Aprendre a acceptar i respectar altres cultures és un pas important per tenir noves experiències i aprendre sobre el món.

  Hem d’assumir que vivim en una societat multicultural i s’ha de ser respectuós amb tots els que la conformem.

  Tot i sabent que cada cultura o raça posseeix uns trets bàsics, no podem pensar que una és superior ni millor a una altra. Són simplement, diferents. És important, no caure en els estereotips, fer generalitzacions i emetre judicis de valors o idees preconcebudes que puguin comportar a un rebuig cap a les persones.

  Cal fomentar valors com la tolerància, el respecte, la comprensió i la interculturalitat deixant de banda conceptes com el racisme, la discriminació, l’exclusió o la no acceptació. Utilitzar un llenguatge positiu i respectuós i eliminar aquells termes negatius, pejoratius, vulgars i discriminatoris.

  Fem un esforç en entendre que la diferència és la complementarietat i la bellesa del món resideix en el fet que no siguem iguals.

  El desconeixement és la principal causa de la incertesa i la por que ens causen aquelles persones que són d’altres països o que físicament no són com nosaltres. L’heterogeneïtat de cultures és el que veritablement fa ric al nostre planeta. Aquesta miscel·lània de països, races, cultures, receptes culinàries, folklores costums i tradicions que s’integren a la Terra.

  Tinguem una visió cosmopolita i de ment oberta. La diversitat no ha de ser mai causa de conflictes, ha de ser una font de riquesa!!!

  Ja és a la venda el número 141

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu