“Cremar les naus”... la fe com a eina de motivació

  Hi havia una vegada... concretament al segle III abans de Crist, en arribar a la costa fenícia, Alexandre el Gran va haver d’afrontar una de les seves més grans batalles.

  En desembarcar, va comprendre que els soldats enemics superaven en quantitat, tres vegades més gran, el seu gran exèrcit.

  Els seus homes estaven atemorits i no trobaven motivació per afrontar la lluita; havien perdut la fe i es donaven per derrotats. La por havia acabat amb aquells guerrers invencibles.

  Quan Alexandre el Gran va desembarcar a tots els seus homes a la costa enemiga, va donar l’ordre que fossin cremades totes les seves naus.

  Mentre els vaixells es consumien en flames i s’enfonsaven al mar, va reunir els seus homes i els va dir: Observin com es cremen els vaixells... aquesta és l’única raó per la qual hem de vèncer, ja que si no guanyem no podem tornar a les nostres llars i cap de nosaltres podrà reunir-se amb la seva família novament, ni podrà abandonar aquesta terra que avui menyspreem. Hem de sortir victoriosos en aquesta batalla, ja que només hi ha un camí de tornada i és per mar.

  Cavallers, quan tornem a casa, ho farem de l’única manera possible, en els vaixells dels nostres enemics.

   

  És un extracte del llibre de Manuel Campuzano, “Alejandro Magno: la excelencia desde el liderazgo” que dona vida a la famosa expressió de “cremar les naus”.

  Aquesta història ens donaria peu a parlar en aquesta ocasió, d’un cas de motivació, “extrema” això si.

  Quantes vegades la manca de fe en nosaltres mateixos, la por i la inseguretat, ens priva d’aconseguir nous èxits i ens fa renunciar als canvis? A evolucionar en definitiva.

  Quantes vegades el fet de posseir alguna cosa ens fa renunciar a la possibilitat d’aconseguir-ne més; quantes vegades el que tenim fàcilment al nostre abast ens impedeix créixer?

  Correm aquí el risc que la seguretat es converteixi en mediocritat, en fracàs i en monotonia.

  Les millors empreses no són aquelles que han esperat les oportunitats, sinó les que les han buscat.

  Hem de tenir sempre present que perseverant tot es pot aconseguir.

  Les condicions per aconseguir èxits no són sempre fàcils, però no hi ha un altre mètode de treballar dur, ser tenaç, suportar, tenir fe, lluitar, creure sempre, i no rendir-se.

  Per cert, l’exèrcit d’Alexandre el Gran va vèncer en aquella batalla i va tornar a la seva terra a bord dels vaixells conquistats a l’enemic.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu