El poder de les declaracions

    El text que comparteixo a continuació el vaig escoltar a un expert del lideratge i les relacions humanes, Ovidio Peñalver, a qui vaig tenir el gust de conèixer personalment fa uns dies. Ell mateix es refereix al llenguatge com una poderosíssima eina a través de la qual expressem molt més que paraules. Transmetem els nostres valors, experiències i provoquem reaccions emocionals en els altres a través del nostre llenguatge.
    Alhora el llenguatge i la manera com l’utilitzem crea realitat, ja que en funció de com utilitzem 7 declaracions farà que visquem una realitat o una altra.
    Les declaracions son les següents:

    Si:
    És la màxima representació del compromís. El compromís és un factor important i si incomplim els nostres compromisos baixa la confiabilitat, reputació, credibilitat... en definitiva es desmereix la nostra imatge davant els altres.
    No:
    Quantes vegades diem No? Sovint dir no és un acte de respecte cap a un mateix. Doncs quan diem No a alguna cosa estem dient SI a unes altres. Alhora, la quantitat de No(s) que diem representa un reflexe de l’amor propi que ens tenim.
    Prou:
    És una declaració poderosa que significa la voluntat de posar fi a alguna cosa en qüestió. He estat testimoni de molts processos de canvi tant personals com professionals que comencen per aquesta declaració.
    No sé:
    Utilitzar aquesta expressió ens fa ser més propers i humans. Poder reconèixer un “no ho sé” ens obre a la ignorància, a l’aprenentatge i a l’acció. Ens apropa a la vulnerabilitat.
    Gràcies:
    Expressa gratitud cap algú o alguna situació. L’agraïment és el que ens permet tenir una mirada positiva i constructiva davant qualsevol situació i ens obre les portes de l’abundància.
    T’aprecio o T’estimo:
    És la mostra de carinyo per excel·lència. I són tan grans aquestes paraules quan es diuen de debò que no cal afegir res més.
    Perdó: Es un exercici alliberador per a un mateix i per la persona a qui es perdona.
    Considerant aquestes declaracions et convido a reflexionar sobre quines són les que utilitzes més, i per contra, quines menys. Quins canvis comportarien en el teu dia a dia l’ús de noves declaracions? Diàriament estem fent declaracions del tipus “plourà”, “sé que passarà tal cosa”, etc. T’encoratjo a ser conscient de les declaracions que fas i que puguis incorporar-ne de noves per crear la realitat que anheles.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu