Feliç 2020

    Un any mes toca fer balanç de l’any que deixem enrere. Tinc la sensació de que el temps passa rapidíssim i els dies cada cop son més intensos. Bé, tan s’hi val.... aquí estem, acomiadant un any i donant la benvinguda al 2020, que representa un canvi de dècada.
    Com sol ser habitual a la nit de cap d’any, solem fer propòsits i la qüestió és, que passa amb aquests bons propòsits que tenim? Es compleixen? No es compleixen?.
    La meva opinió és que els propòsits per sí sols no serveixen de res. Les persones necessitem accionar les coses per produir resultats. Doncs si l’últim dia de l’any em dic “l’any vinent vull estar més prima”, és obvi que hauré de fer alguna cosa al respecte.


    El canvi d’any no és mes que passar d’un dia a l’altre tal i com fem cada dia, afortunadament. Llavors què hi té de diferent? La il.lusió que hi posem, el canvi d’energia que representa, les expectatives que tenim en la finalització d’una etapa i l’obertura a una nova, etc. Moltes vegades això ens ajuda a tenir la força i l’empenta per aconseguir els propòsits que ens hem marcat, però no és suficient. És necessari passar aquests propòsits en objectius ben definits amb els que podrem posar en marxa un pla d’acció que ens permetrà gaudir del resultat final. Però no haurà estat sort sinó la intenció que hem posat darrera de cada petit pas que haurem donat.
    Un exercici que em resulta útil i que vull compartir és escollir la paraula que guiarà l’any. Es tracta de triar només una paraula. Aquella que tingui sentit, significat i valor per allò que es consideri important assolir al llarg de l’any. Normalment la paraula fa referència a una característica que no està gaire present actualment, i , generalment té a veure amb el tipus de persona que voldríem ser. Amb aquest gest posem consciència, compromís i intenció sobre el canvi que volem i ens serà molt útil si qualsevol decisió la passem pel filtre d’aquesta paraula. Ella ens aportarà focus i facilitarà la pressa de decisions.
    Per exemple si la meva paraula és alegria, això voldrà dir que davant de qualsevol acció o pressa de decisió m’hauré de preguntar si m’apropa o m’allunya a l’objectiu que tinc de convertir-me amb una persona alegre.
    Aquest és un exercici molt simple i senzill, i que us asseguro que si es porta a la pràctica és força interessant. M’agrada pensar que la vida és màgica, on hi ha sincronies i de vegades quan prenem perspectiva de les coses ens adonem de que moltes de les situacions viscudes han estat alineades a la intenció (paraula escollida). Què em dius, vols començar a experimentar sincronies? Defineix la teva paraula!! Et desitjo que siguis molt feliç ara i sempre. Recorda que la felicitat és dins teu.

     

     

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu