La tríada per augmentar la teva energia

    Gent neguitosa, nerviosa, crispada i amb molta por. Això és el que es veu pel carrer, i no m’estranya perquè s’ha sabut instal·lar molt bé aquestes emocions en tots nosaltres. Són moments molt incerts i complexes, però no cal fomentar tanta por, aquesta és la meva particular visió de la realitat.
    Tots els mitjans de comunicació, des de fa mínim 8 mesos només parlen del mateix tema i de forma alarmista; ens diuen xifres i xifres que ens fa neguitejar, però ningú ens diu què està a les nostres mans a banda de quedar-nos a casa. Segur que no es pot fer res?

    El que més m’estranya és que si la sanitat i la salut de la població és el que més preocupa als governants, perquè no es fomenten missatges que ajudin a millorar el nostre sistema immunitari o portar una vida sana en lloc de fer ús només de mesures restrictives? Per què no deixen d’alertar-nos cada dia?
    No vull entrar en cap teoria conspiratòria però veig molta incoherència en les mesures que s’estan prenent.
    Amb aquest escrit vull aportar el meu granet de sorra per poder millorar el nostre estat intern, ja que és la base sobre com responem a les circumstàncies que vivim. I també té un impacte en el nostre sistema immunitari.
    El nostre estat intern depèn de la següent tríada:
    Fisiologia: respiració, postura, moviment.
    Enfoc: Allò en el que posem atenció.
    Significat que li donem a les coses a partir del llenguatge que utilitzem.
    La teva energia és totalment proporcional al teu estat intern.
    Pregunta’t, què sol passar quan tens baixa energia? Normalment les persones solem aïllar-nos, no tenim ganes de relacionar-nos, apareix l’apatia, no ens cuidem... i això causa un gran perjudici per a tu i el teu entorn.
    En canvi, què passa quan tens una energia elevada? Tens ganes de fer coses, passar a l’acció, prendre responsabilitat en allò que depèn de tu. I aquesta actitud influeix en el teu benestar i en el del teu entorn.
    Per tant, és més important que mai cuidar aquests aspectes. Centrar-te amb la teva respiració, fer una respiració conscient i pausada et situa immediatament al moment present, l’únic moment en el que pots actuar per generar canvis i/o resultats. Si no estàs en el present, o be t’estàs enfocant en el passat on no pots fer res, o en el futur, què tal i com estan les coses et pot generar més tensió. RESPIRA!!
    Centra’t en tot allò que depèn de tu. Busca solucions, enlloc d’enfocar-te en els problemes. No facis com els mitjans de comunicació que només se centren en la pandèmia i encara se li està donant més força.
    Tinguis en compte el llenguatge que utilitzes. Tracta d’utilitzar expressions possibilistes en lloc de catastrofistes, perquè allò que dius, crea realitat. Alimenta la teva ment, el teu cos i la teva ànima.
    En definitiva: Cuida’t molt.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu