2020: Any de paradoxes

    Sens dubte aquest és un any que serà recordat per tots nosaltres i també per les futures generacions. Estem vivint un moment històric, dels que es plasmen en els llibres escolars i s’estudien… i això no deixa de ser alhora fascinant.

    Cert és que el balanç que se’n pot treure d’aquest 2020 és molt particular. A nivell global ha estat nefast, per les vides que s’han perdut i l’impacte econòmic tan gran que ha tingut a nivell mundial. Persones que han perdut feina, negocis tancats, subsistència, contradiccions… realment l’escenari és molt trist.

    Paradoxalment, acabo de tenir una sessió de coaching amb un manager d’una empresa multinacional on el passat mes de novembre ha estat el record de vendes de la història de l’empresa (21 anys a Espanya). Ha superat qualsevol previsió que es podia haver fet.

    Aquest fet és una evidència que la realitat no és una, sinó que és molt particular, i m’atreveixo a dir que tothom crea la seva realitat en funció a la resposta que dona a les circumstàncies en què s’hi troba. No és fàcil.

    El 2020 ha comportat grans canvis a nivell sanitari, social i empresarial. Ha revolucionat els negocis digitals i ha accelerat l’ús de la tecnologia. En un terme més personal, vull pensar que aquest any ha representat també un augment considerable de la consciència humana.

    Aprofitant que estem a les portes d’un canvi d’any i astrològicament parlant amb un canvi d’era (aquariana), vull compartir 4 pilars de la filosofia tolteca que  sens dubte aporten benestar i felicitat a qui els aplica:

    1) Siguis impecable amb les teves paraules. El respecte per un mateix és la base de la felicitat. La paraula és molt poderosa i té un gran impacte en la forma de pensar i sentir. Cuida el llenguatge que utilitzes tant per parlar-te internament com per dirigir-te als altres.

    2) Dona el màxim de tu. De forma que mai et puguis retreure res.

    3) No facis suposicions. Deixa de banda els prejudicis i donar les coses per fet. Davant qualsevol dubte el millor és preguntar.

    4) No et prenguis res personalment.

    Quins aspectes canviaries del teu món si apliquessis aquests 4 acords?

    Desitjo que malgrat tota la situació, tinguis molt bones festes. La felicitat és dins teu.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu