PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Begoña Cartagena Font

La fe en els negocis

Aquesta setmana es va celebrar La Nit de la FEGP, un gran esdeveniment i una gran festa, per cert. Des d’aquí aprofito per felicitar els organitzadors perquè va ser una trobada magnífica i possiblement un auguri de l’èxit que viurà la Federació Empresarial del Gran Penedès.

La FEGP, (la unió de l’ADEPG i la UEP) posa en evidència valors molt importants per la societat i el moment actual com són: La comunicació, l’enteniment, l’escolta, la unió, el servir, una aposta en comú, ambició... i no podria mancar la fe.

En el moment del lliurament d’un dels premis, algú que es va referir a aquesta paraula, a la FE, la qual sobta utilitzada en els negocis. Ho vaig trobar d’allò més encertat i fruit d’aquell moment ara pots estar llegint aquest text.

Tots els projectes i negocis parteixen (o haurien de partir) d’una visió, i la fe és el que fa possible transitar per la incertesa inicial i poder transformar en alguna cosa real i tangible, un procés creatiu com és la Visió.

El significat de la fe és la certesa d’allò que s’espera. És la convicció del que no es veu. És creure en alguna cosa en concret i saber que allò esdevindrà.

La fe és un estat mental que es pot entrenar.


Les emocions positives, l’enfocament en les solucions, la determinació i perseverança, és el que permetrà materialitzar el que un dia era únicament fe.

Per poder incrementar-la és necessari el convenciment. Creure en un mateix, en l’equip de què formem part, en el projecte, en la contribució a la societat, etc.
Només el dubte és el que fa desaparèixer la fe, i per tant, allunya la possibilitat que les coses passin com hagin de passar.

La fe és molt diferent a les expectatives. Les persones solem tenir expectatives, esperar que les coses siguin d’una determinada manera i si no es compleix aquesta predicció ens frustrem. I això és el que ens genera molt patiment, ja que sovint estem comparant com són les coses a com haurien de ser (segons la nostra percepció i/o voluntat).

Només l’acceptació, que no vol dir resignació, ens possibilitarà fluir amb la vida, perquè la vida passa i no sempre com volem nosaltres. Així que sota el meu parer, és el moment de confiar, de tenir fe i fluir perquè les coses passin. No resignar-nos sinó co-crear juntament amb la vida el negoci que volem i ens fa sentir bé.
Gràcies a La Nit de l’Empresa per haver-me inspirat a escriure sobre aquest punt i endavant amb tots els reptes i projectes. Tenim fe en tu FEGP, i tot l’equip que la formeu.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105