PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Begoña Cartagena Font

Parlar menys i fer més

Està clar que per aconseguir objectius hem de passar a l’acció, ja que sense acció no hi ha resultats.
Sota aquesta premissa, hi ha moltes vegades que no ho fem perquè pensem que abans s’ha de resoldre alguna cosa.

Les persones sovint ens relacionem amb nosaltres mateixes com si hi hagués alguna cosa que no funciona i si abans no ho solucionem no podrem emprendre el camí d’allò que volem. És a dir, podem caure en el parany de sentir-nos incompetents o inadequats i ens posem frens del tipus “he de millorar la meva organització”, “he d’aprendre a gestionar el meu temps” “he de tenir la web ben posicionada”, “he d’estimar-me més”, etc.

Enfocar-nos en aquests punts “que no funcionen” és una arma de doble fil, ja que per una banda ens porta a evolucionar, a canviar. I realment, si vols evolucionar com a persona i com a professional t’encoratjo a anar per aquí; a créixer en tots els sentits i millorar en tot allò que puguis ja que és la manera en què podràs treure tot el teu potencial.

Ara bé, aquests punts també ens poden fer patir molt i frustrar-nos amb facilitat ja que li estem donant molta importància a aspectes que considerem febles, que requereixen de la nostra ràpida acció i que si no ho fem així, podem entrar en el bucle de la procrastinació: posposar una i altra vegada allò que volem amb el conseqüent patiment i manca de resultats, precisament per no passar a l’acció.

I aquest és un símptoma inconscient, ja que l’acte que es posposa pot ser percebut com desafiant, inquietant, difícil, avorrit, és a dir, estressant, per la qual cosa s’autojustifica posposar-lo en un futur que mai arriba.

La meva proposta davant aquest fet és, en primer lloc, assumir que totes les persones som complertes i plenes de recursos, per tant, així podràs reduir la sensació d’inadequació. I en segon lloc, passar a l’acció. Sí, sí, tan simple com has llegit, posar-te en allò que vas posposant.

Les persones solem caure en la fal·làcia de pensar que quan aconseguirem tal cosa, serem feliços, o més productius o més competents, etc. I, per contra, no és així. Això és un autoengany de la nostra ment. No esperem més que arribin temps millors, el temps adequat el tenim aquí i ara, i és qüestió d’aprofitar-lo. Per tant, deixa de pensar tant en què necessites per millorar i actua per anar millorant, de forma que això et farà convertir-te en la persona i professional que vols ser.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105