PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Begoña Cartagena Font

A què jugues?

A la vida podem encarar tot el que fem des de 2 posicions aparentment semblants i alhora completament diferents.
Em refereixo a l’actitud de Guanyar i a l’actitud de no perdre.

Segons on ens enfoquem en el joc de la vida, els resultats que obtinguem seran totalment diferents.
Si ens enfoquem en No perdre, ens allunyem d’experimentar, d’innovar, de provar noves estratègies... en definitiva ens quedem a la nostra zona de confort, als resultats que més o menys hem anat obtenint i desenvolupem així una actitud conservadora; ja que de forma inconscient, mantindrem fins i tot coses que no ens han funcionat. És com si només veiéssim una única via, una única manera d’aconseguir les coses, quan realment, poden haver moltíssimes possibilitats i perspectives diferents.
En canvi, quan anem a Guanyar, ens centrem en les oportunitats, ens obrim a explorar noves alternatives i tenim el coratge de posar a prova territoris desconeguts. És així quan possibilitem que aflori la creativitat i la innovació. Només amb aquesta actitud més agosarada és quan ens fem responsables del que ens envolta i som capaços d’encarar qualsevol canvi de forma constructiva.

He començat dient que hi havien dues actituds, i de fet, em permetré afegir-ne una tercera. Resumint són:
Jugar a guanyar: Ens possibilita convertir-nos en persones proactives, capaces de fer que les coses passin. Persones que lideren la seva vida i tot allò vinculat en ella (àrea professional, amistats, relacions de parella, oci...). Encaren les situacions, fins i tot les més desfavorides, com a reptes.
Jugar a No perdre: El motor d’aquesta actitud és la por. Hi ha por a prendre decisions, por a equivocar-se i por al canvi. La por fa mantenir-se en tot allò conegut i familiar, encara que els resultats no acompanyin. De fet, en aquesta actitud els resultats són molt més mediocres als que podríem aspirar.
I una tercera actitud: No jugar. És quan ens posicionem com a espectadors de la nostra vida. Veure la vida passar. Sota el meu punt de vista, és el pitjor escenari dels tres, ja que és un malbaratament de vida i de temps, i aquest, mai es recupera.

Ara comencem un nou any i és el moment ideal per plantejar-nos amb quina actitud volem encarar els nostres projectes professionals i vitals. I t’encoratjo a fer-ho des de l’actitud de Guanyar, ja que és l’única on prens la responsabilitat i la capacitat per co-crear la realitat i afrontar les circumstàncies en que ens trobem. Ja que no és el que ens passa sinó com vivim tot allò que ens passa.

El que he experimentat amb mi mateixa i les persones amb qui treballo és que la valentia, l’atreviment i l’actitud d’aprenent, en la que obtenim aprenentatge de tot el que ens passa és la millor opció per ser protagonistes i creadors de la nostra realitat. Així que m’acomiado desitjant-te un guanyador i feliç 2018.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 106