La fórmula de l’èxit en la que l’ordre dels factors sí importa

  Tothom vol aconseguir coses a la vida. Pressuposo que molts cops ens hem pogut preguntar com podem aconseguir l’èxit (que per cadascú serà diferent). I em sap greu veure com en general hem comprat una idea errònia sobre com aconseguir-lo.

  Culturalment, se’ns ha dit que per aconseguir el que volem hem de tenir (diners, contactes…), per després fer una sèrie d’accions, que ens portaran a ser el que volem.
  Així podem escoltar frases de l’estil:
  Quan tingui diners faré un viatge.
  Quan tingui temps, estudiaré.
  Quan tingui parella seré feliç.
  I moltes altres similars...

  No ens adonem que amb aquesta manera de pensar partim d’una carència que alhora ens porta a fantasiejar un futur que poques vegades es portarà a terme, o, que si el materialitzem serà poc sostenible.

  Per mi hi ha una fórmula infal·lible que ens porta a obtenir resultats de forma perdurable i natural: SER- FER- TENIR, en aquest ordre.
  Perquè quan aprofundim sobre qui som (coneixem els nostres valors, creences, pors, motivacions...) podem convertir-nos en la nostra millor versió, modificant aquells aspectes necessaris que ens ajudaran a convertir-nos en el tipus de persona que ens agradaria ser. I quan estem disposats a reconèixer-nos i SER nosaltres mateixos, de forma autèntica i sense màscares, és quan emprenem accions alineades a qui som (FER). És llavors quan hi ha coherència entre el que som i el que fem. I quan això passa, el TENIR arribarà per sí sol.

  Ara bé, hem de tenir paciència ja que tot té el seu procés i, per veure els resultats hem d’estar disposats a desenvolupar el nostre talent i fer tot allò que sigui menester durant el temps necessari. Ja que el tenir és la recompensa a totes les accions alineades amb la nostra forma de ser genuïna.

  Ara, et convido a reflexionar en quin tipus de persona t’has de convertir per apropar-te al teu somni, i, quines accions faràs de forma consistent.
  Et desitjo molt bon viatge en aquest camí de descobriment que comences.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu