Creadors del nostre destí

  A les classes de lideratge que imparteixo, normalment els alumnes venen a buscar tècniques, recursos i també alguna recepta sobre com gestionar a les persones dels seus equips. I en canvi, es troben amb el següent començament:

  Per poder liderar als altres abans t’has de liderar a tu mateix.
  Frase que comporta una gran responsabilitat personal i possiblement incomoditat també.
  Una persona que és capaç de liderar les seves emocions és capaç de liderar-se a sí mateixa.
  Som éssers emocionals i podem marcar una gran diferència en la nostra persona quan sabem gestionar les nostres emocions.

  Els líders més grans són aquells que independentment de les circumstàncies aconsegueixen aixecar-se i seguir endavant malgrat les situacions viscudes. Aquestes persones inspiren a d’altres que els segueixen, i la raó per la qual poden inspirar és perquè han aconseguit liderar les seves emocions. Han estat capaces de generar emocions positives, de fortalesa o esperança darrera de situacions negatives, de rebuig o traïció per exemple, mentre altres persones en la mateixa situació sentirien decaïment, frustració, victimisme, etc.

  En el nostre dia a dia és fàcil viure situacions que ens facin sentir frustrats, desanimats... i si deixem que aquestes emocions ens dominen també serà fàcil que abandonem els nostres objectius.

  Les persones que son capaces de donar-li la volta a aquestes emocions negatives i son capaces de generar les emocions que volen, són les que es lideren a sí mateixes.
  Està comprovat que més del 90% de les decisions que prenem son emocionals, (encara que les passem després pel filtre de la lògica). Com a conseqüència, les emocions influeixen directament en les decisions que prenem.

  Així doncs, per liderar-nos hem de gestionar les nostres emocions, que alhora són les que ens fan prendre decisions, i per tant influeixen en els resultats que obtenim a la vida.

  Si ho volem fer bé, haurem de començar a re-programar la ment. Haurem de trencar pensaments limitants per poder sentir les emocions que millor impactin en el nostre futur.

  Els pensaments limitants funcionen com un termòstat, pel que sempre obtindrem uns resultats similars. I, si per alguna raó comencem a millorar-los, serem capaços de sabotejar-nos. Aquesta és la principal raó per la que hem de trencar i substituir les creences limitants, per poder accedir a nous resultats.

  Liderar-se a un mateix és la capacitat de canviar els pensaments limitants per generar les emocions correctes, poder liderar el procés emocional i crear el nostre destí.

  Ja és a la venda el número 136

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu