Cent Passes d’una Via d’Humanitat de Lluís Maria Xirinacs. 4. L’humà és amorós

  40.- Conservo al preu que sigui la pau perpètua en l’amor i la confiança plena de la meva primera infància. El nostre món és ple de cauteles, prudències, vigilàncies. De petit, m’abandonava sense temor als braços de la mare que encara no coneixia. Èxtasi contemplatiu.

  41.- Ja adult, sensibilitat, intel·ligència, raó, decisió, acció, totes plegades, brollen de l’amor o són purs fantasmes perillosos. Vivim submergits en l’amor. Globalitat en la pràctica.

  42.- L’amor té un caient, sovint odiós i ignorat. “L’amor és dur com la mort”. Per amor seré intransigent, amb mi mateix i amb els altres. Intransigent davant el dolor injust. Ecologia còsmica!

  43.- La unió feliç, la comunió sense fronteres, l’abraçada infinita, la participació en l’energia de la realitat. L’èxtasi místic fa adorable l’amor. Ecumenisme còsmic!

  44.- Transcendeixo i em poso on tots els éssers són l’Ésser, on tots els deus són Déu, on és integrada harmònicament la complexitat inabastable de la realitat. Allà sempre hi sóc jo, mort a mi, mort a tota altra cosa o persona, viu sense adherències, l’Immòbil que tot ho mou. “Convé que un home mori per la salvació de tots”.

  45.- Tot treballant en la destrucció de la destrucció i reconstruint l’harmonia del conjunt amb les seves parts, en el desenvolupament “cap a la plenitud” de la realitat sencera.

  46.- Vetllo els fonaments espirituals que alimenten la meva ànima, desperta, viva, lliure, immortal si sé morir, però oberta, graciosa, amorosa, penetrable. Lloc de la soledat tancada al soroll de cada dia i de comunió oberta als missatges del cel etern.

  47.- Sóc amant de la saviesa. Destil·lada, al llarg del temps, en persones, llibres, tradicions, obra de gegants de l’esperit i de l’amor.

  48.- Aquesta saviesa dibuixa sorprenents models globals, ben travats i conjuntats, sistemàtics: doctrines, teories, cosmovisions, escales de valors, sistemes, sempre hipotètics i perfeccionables en servei a la Veritat conjunta i evitar la desintegració esquizofrènica.

  49.- Aquesta saviesa obre les comportes de l’esperit que esclata lliure més enllà d’herències, races, educacions, llengües, nacions i cultures. Crea mites, llegendes, tragèdies, paràboles i rondalles: lliure i integral, al servei de la Gràcia sublim.

   

  Ja és a la venda el número 139

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu