Cal ser valents amb el turisme

    Bé, després del cicle electoral que ja ha succeït, sobretot per la part municipal, toca l’hora de ser valents envers el turisme a les nostres contrades. Valents i disruptius és el que cal ser, ja que portem anys intentant donar-li voltes al desenvolupament local o comarcal del turisme.
    Cal aprofitar les recents eleccions i el moment actual que ens trobem per fer un cop de puny sobre la taula, posar al davant del desenvolupament turístic a gent formada i amb coneixements o experiència, i si cal, en mans d’experts i consultors. Crec que encara no som conscients com a territori, si que ho sóc a nivell personal, del futur prometedor que tenim al davant, ja que tot i portar anys en això, encara no hem fet res.

    Quatre dades interessants: la projecció de turistes al món ens dona un creixement dels actuals 1.100 milions de turistes (+4,0 mil milions de moviments), la previsió per al 2020 és de 1.500 milions i de 2.000 milions per al 2030, el doble del turisme en comparació amb el d’avui (centrat en els viatgers d’Àsia i el Pacífic), dues coses, en 11 anys es doblarà el nombre de turistes al món (estem preparats?), i sobre tot centrats en un mercat asiàtic i del pacífic (sabrem adaptar-nos aquest nou mercat?). Encara a dia d’avui, al Penedès, només ens enfoquem al mercat nacional, no al turisme internacional.
    També no cal oblidar la necessitat de la ciutat de barcelona en “fer fora” del centre de la ciutat, tal com s’indica al pla estratègic de Barcelona, la ciutat ha de desplaçar aproximadament 5 milions de turistes de la ciutat durant els propers 5 anys per evitar el col·lapse i els conflictes amb els ciutadans (Si Barcelona és a prop del col·lapse turístic, és una oportunitat per a zones de fora de la ciutat). Hi estem fent quelcom?
    Més dades: Catalunya és la regió espanyola més visitada, amb 19 milions de turistes internacionals (uns 25 milions incloent turistes nacionals), apassionant si la comparem amb els 22 milions de visitants de tota Grècia, per exemple.
    L’aeroport del Prat de Barcelona va acabar el 2017 amb un rècord de 44,1 milions de passatgers, un 34% més que fa una dècada i només 6,3 milions menys que els 50,4 milions de passatgers de l’aeroport de Madrid-Barajas... Hi ha alguna publicitat dels vins de Catalunya? Catalunya terra de vins? On es la publicitat del Penedès?
    Tot plegat, i a nivell de resum, cal posar gent preparada, politics i tècnics, que deixin a part les estúpides batalletes entre comarques, i cal ser molt i molt valents a l’hora de ser disruptius per no perdre el tren.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu