Que n’aprendrem! 8 grams per capgirar-ho tot

    Molta gent esperava que moltes coses canviessin amb la covid-19, i si, han canviat però no tant com hom li agradaria. Es deia que el turisme no tornarà a ser el mateix, i sí que hi tornarà en quant aparegui una vacuna. Es deia que les relacions socials serien diferents, que deixaríem de ser llatins, i tan bon punt ens han deixat hem recuperat totes les abraçades perdudes. Diuen que els homes som l’únic animal que encepega dues vegades amb la mateixa pedra...

    Un fet és que tornarem a fer i ser com érem abans del març del 2020, però d’altre són aquelles coses que s’haurien de quedar de l’aprenentatge que hem fet, i que són elements que milloren productivitat, són més eficients i molts cops fins i tot més sostenibles.
    Hem après de forma rècord com connectar-nos a distància, hem vist que la tecnologia és una aliada i no una amenaça, i hem vist com no cal desplaçar un vehicle de més 1.000 kg per moure una persona de 80 kg, per anar a una reunió improductiva a un lloc que no aportava res, això és ser eficient i sostenible.
    Haurem après també que es millora la conciliació familiar (si extrapolem que la canalla ha estat a casa de forma circumstancial), que no fa falta desplaçar-se cada dia fins al lloc de treball en molts casos i en molts sectors, que entenc que són coses que ens haurem d’adaptar. En aquest sentit també s’ha vist que ha agafat desprevinguts a empresaris i sindicats (mots que per cert ja són lluny del meu vocabulari mil·lenial).
    La covid-19 ho ha forçat tot a tot arreu, a una velocitat terrible de canvis, i que si parem a reflexionar, diuen que si poguéssim ajuntar totes les partícules del món del SARS-CoV-2, tan sols pesarien 8 grams... 8 grams per capgirar-ho tot.
    Empresaris valents, treballadors conscienciats, els canvis que venen seran si la gent hi creu! Creure que no cal desplaçar-se al teu lloc de feina cada dia, creure que el planeta ens ho agraeix si fem aquella reunió a distància i no havent-nos de trobar en persona, creure que conciliar feina, casa i família pot ser millor i millorar aspectes de conciliació i aspectes psicològics, sense entrar gaire més en discussions inútils com qui ha de pagar la connexió a internet...
    Som com som, i això no canviarà, voldrem seguir coneixent món, i ens seguirem fent petons, i ens seguirem fent revetlles, i un llarg etc. que no canviarem, però mirem de ser més eficients, millorar productivitat empresarial i familiar, i per sobre de tot mirem d’estimar una mica més el nostre planeta, la naturalesa ens ha enviat la Covid-19, és un avís segurament.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu