La Covid-19 ens ha despullat

    En moltes crisis afloren una sèrie de problemàtiques, i en aquesta actual està éssent especialment florida, el vaixell s’enfonsa i tothom juga a ser l’orquestra aquella que segueix tocant mentre anem abocats a l’abisme... lolailo-lailo-lailo...
    El primer, i segurament més greu és que no aprenguem dels errors del passat, i ho estem fent, des del sistema educatiu, al sanitari, s’aguanta tot plegat d’un fil molt prim, el sistema està dèbil, molt tocat.

    La major part dels polítics no els hi acostuma a arribar la situació real que s’està vivint a les empreses més tocades ara, oci, cultura, restauració, turisme... i als que els hi arriba estan lligats de mans per donar-ne suport. En situacions excepcionals, mesures excepcionals, doncs no, situació excepcional, mesures poques i moltes errònies.
    A les nostres contrades, aquest despullament encara ha estat més visible, sobretot en el turisme, on fins abans de la pandèmia els números ho aguantaven (ull, trèiem de la fórmula els visitants als 3 grans cellers i veurem la realitat), però ara, s’ha demostrat que queda molt i molt per crear una destinació, encarem-nos i diguem-nos que no som una destinació turística. Aquest virus ens farà a més, tornar 15 anys enrere respecte el turisme. Si sumem la desastrosa verema, al Penedès més que despullats ens hem quedat escorxats.
    No culpo a la política, també a ells els ha vingut una bona, ni la política ni l’empresa privada s’ho esperava o estava preparada. Però encara al·lucino com el mateix sistema que ens protegeix (lleis, decrets...) ens emmanilla també, i tot plegat fa impossible trobar una sortida.
    Ara ve el pitjor, mig salvada la situació sanitària, que pot empitjorar i hauríem de ser conscients que així serà, però tot el que estava relacionat amb turisme es preveu un túnel sense llum, sense final, un túnel del terror que si depenem de la vacuna no sobreviurà ni l’autònom ni la PIME ni els grans... L’estiu ens ha permès vestir el turisme, però vestit amb roba molt fina, ara ve l’hivern i serà un degoteig de tancaments, acomiadaments massius i històries robades per una pandèmia mal gestionada.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu