Com li diem a la cosa...WINEBAR?

    Amb la situació viscuda arran de la irrupció de la pandèmia de la Covid-19, s’han generat un munt de wine-bars, alguns tipus pop-up, alguns més permanents, uns que són bars, però no volen que siguin bars, perquè l’ajuntament no vol que sigui bar i li diuen centre cultural entre vinyes...
    Ja fa uns mesos (que...), veient desenvolupar aquesta mena de propostes, i no és gens menys el debat que s’ha generat per al nom de la cosa: winebar, cavabar, gastrocava, terrasseta del vi, bar a vins, bar de vins, winecavabar... jo li posaria: wine-vi-cava-classicpenedes-corpinnat-videtaula-sparkling-cultural-centre-bar-quenoesbar-gastroteca-sensellicencia... EUREKA! Tots contents.

    Em sap greu... uns per la defensa de la llengua (que ho trobo fantàstic), altres per fer contents als ajuntaments i el tema llicència, uns perquè bar té connotacions classistes i clar, estem a Napa on esmorzar al Auberge du Solei són 200$, uns fan “gastro” servint patates i olives, això sí, catalanes. No hi ha manera, iniciativa que és bona, iniciativa que ens aixafem uns als altres, i acabem per embolicar la troca a un consumidor i winelover que ja està marejat amb DO’s, marques de qualitat europees i altres menesters poc marquetians.
    Què tenen de bo els winebar: el NOM! És genial, és fantàstic, és marquetià! També l’aproximació dels “Y” i els “Z” al món del vi, però clar, una personeta de 20 i pocs, no va a prendre alguna cosa sinó és una gastroalgo. També el concepte “postureo” és màxim, és el top (perdoneu, el cim), de l’ego humà, un post a Instagram en un winebar entre vinyes. I moltes més coses, que fan més bondats que defectes, a la cosa.
    Yaaaassss, tenim una oportunitat d’apropar-nos als futurs i potencials consumidors de les nostres marques, living a full d’experiencies, LOL! I els hi mola aquest rotllo random de provar llocs nous, però com amb moltes coses acaba tot plegat en un FAIL. Suposo que no m’heu entès, però parlen així, i no hi ha cap problema, ni es perdrà la llengua, ni gasten pocs diners (penseu que per postureo i per lligar gastaran el que no està escrit), és un segment clau, i estem perdent oportunitats.
    Però és igual, per molt que WINEBAR sigui LA PARAULA, per molt que us presenti una tesi de màrqueting sobre com ha de ser una marca, i lligat a un estudi de mercat per trobar un segment potencial, cada celler li dirà com voldrà (cert que Winebar és com la més estesa), però mentrestant jo proposaria la de consens: wine-vi-cava-classicpenedes-corpinnat-videtaula-sparkling-cultural-centre-bar-quenoesbar-gastroteca-sensellicencia.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu