Subministraments i la crisi del 2008

    Per què es produeixen problemes de subministrament a tot el món?

    Els problemes de subministrament estan afectant tot el planeta i llastrant la recuperació econòmica després de la pandèmia. Són múltiples els sectors afectats per pujades de preus i retards al lliurament. També són causa de preocupació a moltes empreses i al cap i la fi a moltes famílies. Però per què està passant això. Què ha passat perquè tot el planeta estigui afectat per aquest problema?

    Doncs com quan introdueixes un nou element a un ecosistema, que aquest es desequilibra, els governs desenvolupats han injectat de diverses formes una quantitat ingent de recursos a l’economia, i quan la conjuntura i la idiosincràsia de la crisi sanitària s’ha començat a esvair, s’ha desajustat l’ecosistema a.k.a. economia, si no pregunteu-li a Keynes.

    En aquest cas, s’ha sumat un aprenentatge de la post-passada crisis del 2008, tot i l’augment de feina en gairebé tots els sectors (especialment el de les llars), cap industrial o constructor ha volgut créixer amb empleats, els més tocats van desaparèixer el 2010, molts s’han jubilat i els joves no segueixen en massa el concepte dels “oficis”.

    Per tant, una bomba quasi perfecte, per una banda, el desequilibri de l’oferta i la demanda amb l’aturada inicial de la pandèmia, per altra una injecció de recursos i un augment dels estalvis, la consciència escandinava del concepte “llar”, i la desaparició dels “oficis”, industrials i la falta de professionalització de sectors... un batibull que encara no té clar una via, una sortida, però que tot pinta que només cal temps per reajustar el desequilibri, mentrestant ull a la inflació... molt d’ull!

    Ah! Em deixava el “ho vull per avui” que ens ha instaurat Amazon, i quan volem canviar el sofà de casa, el volem ara, ja, si ens diuen quinze dies d’entrega, marxem i el busquem amb entrega “immediata”, beneïda paraula!

     

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu