PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Eric Enguita Albet

El carro del turisme que se’ns escapa

Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona, Diputació de Barcelona, Enoturisme Penedès, Turisme d’Avinyonet... Hi sóc a totes, tinc 6 segells a la firma del meu correu i als dossiers d’informació, assisteixo a cada una de les reunions de cadascun d’ells, i seguim on érem fa 10 anys.

No hem sabut tocar la tecla que fa falta per acabar d’impulsar el turisme al Penedès. Tots els indicadors ens mostren una evolució del turisme espectacular, passarem dels 980 milions de turistes donant voltes per a tot el món al 2015, a 1.800 milions al 2030. Sí, en 15 anys es duplicarà la quantitat de gent que farà turisme. Si ho fem mínimament bé tindrem mil oportunitats per créixer, però malauradament no tenim estratègia ni cap mena d’“unió” entre els agents que han de desenvolupar el turisme. Fem el mateix que fèiem fa 10 anys, i ja no és que no avancem, sinó que anem enrere.

Estratègia vol dir coneixement, vol dir ser proactiu no reactiu, vol dir que molts dels nous turistes vindran d’Àfrica i Àsia, vol dir que la tercera edat quedarà desplaçada per la quarta edat, però que aquesta tercera edat serà nínxol clau, estratègia vol dir la implementació de cotxes autònoms i eficients. També cal tenir en compte el canvi del que significa “família” al S.XXI, la típica família model de pare + mare + dos nens/es, no arriba al 15% del total, estratègia vol dir estar al costat de l’economia col·laborativa, Uber, AirBnB, Cabify etc.. També entendre les motivacions i la servucció de la venda del turisme, del offline a online, i la immediatesa.

Em sap greu, però l’economia del turisme va més ràpid que el sector a les nostres contrades, i no estem aprofitant les onades que es generen per connectar amb nous models de turisme, i el futur no pot ser més fascinant, poder serem millennials però aquesta economia líquida ens posarà davant dels nostres morros una infinitat d’oportunitats que no en som conscients.

Aprofitem les oportunitats que ens vénen, n’hem perdut diverses, però estem a temps, no sé com ni qui, però fem-ho! Seria estúpid seguir fent el que hem fet fins ara, quan tot al nostre voltant canviarà a una velocitat tan bèstia que o pugem al carro o ens quedarem relegats al no res.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107