PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Eric Enguita Albet

La mida importa

Sí, la mida importa! La mida dels nostres somnis, la mida dels nostres objectius, la mida dels nostres projectes, i d’això va avui: de mides!

Els catalans en general, tendim a ser poc ambiciosos en els projectes que tirem endavant, siguin personals com empresarials, i si després hi sumem que els projectes de forma natural són retallats, ens quedem amb poca cosa, amb somnis petits, amb projectes petits i amb objectius poc ambiciosos.
Últimament em trobo amb moltes discussions on aquest tema sobrevola sovint, que si això ho podem fer pas a pas, que si això s’escapa de les nostres possibilitats, que si aquest objectiu és massa valent… però també entenc la prudència… per tant la pregunta és: On és l’equilibri entre l’ambició i la prudència?
Ambició: Desig gran d’aconseguir honors, dignitats, fama, poder o qualsevol cosa que afalaga l’amor propi.
Prudència: Virtut moral per la qual hom atén, en obrar, a totes les circumstàncies del cas, a les conseqüències probables de l’acció, a fi de regular la seva conducta, evitar les faltes

Per tant, minimitzar riscos pot ser la clau, però sense deixar anar un punt de bogeria, com bé deia Steve Jobs: “Stay hungry, Stay foolish”. Personalment em posa molt nerviós quan penso amb aquesta mentalitat tant d’aquí, tanta prudència fa ralentí les coses i crec que cal pensar gran, començar amb un toc de bogeria i ambició, i tenir la prudència en el dia a dia, sinó el que estem aconseguint es esbiaixar els projectes des del principi i no em sembla un bon inici.

Qualsevol creatiu dirà,“deixem voler coloms al principi, fem que la imaginació generi el concepte i després treballem-lo”, i per aquí vaig, no limitem des del principi i estiguem atents després dels riscos. Ja ho diu aquella frase: Que la prudència no ens faci traïdors (en aquest cas dels nostres propis actes).
I aquesta capacitat de discernir entre ambició i la prudència en fa un valor per a un emprenedor, i cal detectar aquest valor en la gent. Existeix algun mot que indiqui l’equilibri entre aquests dues posicions?

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107