PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Eric Enguita Albet

Kakistocràcia

Una kakistocràcia (pronunciació en anglès: / kækɪstɑkɹəsi /) és un sistema de govern que està dirigit pels ciutadans pitjors, menys qualificats o més escrupolosos, la paraula prové de les paraules gregues kakistos (κάκιστος; pitjor) i kratos (κράτος; regla), amb un significat literal de govern de les pitjors persones.

Imagino ja el que us deu estar passant pel cap... Sí! Exacte, M.Rajoy!!! Poca gent no pot considerar al govern espanyol actual del PP, com un dels pitjors governs des de la instauració de la democràcia, i ep!, no parlo només del procés independentista català, hi ha moltes més altres coses que us explico a continuació:

En el mateix moment que es destapava per enèsima vegada la corrupció del PP, M.Rajoy feia publica la notícia que repetiria com a candidat a les pròximes eleccions generals, quan el que hauria de fer és dimitir d’una vegada, ja que en escoltar aquesta notícia no sabia un servidor si estava escoltant a un insensat o a un cínic, i és que em dóna la sensació que res del que esta passant a Espanya hagi de veure amb el seu govern.

És com si res anés amb ell, i això el PP ho ha fet mil vegades, si no recordeu l’11-M culpant a ETA, los “solo son unos hilitos de plastelina” o com si fos el capità del Titànic, i culpés a l’iceberg...

El PP està realitzant una fossilització regenerativa de les polítiques econòmiques i socials a Espanya, un país que ja no sap somiar, que no se sap modernitzar, que li han tallat les ales, i que no es veu cap ateisme d’anar endavant, vers el contrari, va enrere, sense cap alè de mirar al futur.

Si seguim a Espanya, anirem a la pota coixa, mentre el món i Catalunya volen a més ritme, i no puc comprendre com pot el poble espanyol seguir votant a un govern dels pitjors, enrocats amb la justícia en comptes de la política, d’avançar i no anar enrere, i la kakistocràcia no és la pitjor de les “cracies”, ens queda, com a següent pas, l’Oclocràcia.

“… desde hace tiempo -exactamente desde que no tenemos a quien vender el voto-, este pueblo ha perdido su interés por la política, y si antes concedía mandos, haces, legiones, en fin todo, ahora deja hacer y sólo desea con avidez dos cosas: pan y juegos de circo, << panem et circenses!!! >>

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107