S’anuncia l’ampliació del Kit Digital a les pimes de més de 50 treballadors

    Després de mesos d’espera, el Govern va anunciar l’ampliació del Kit Digital a les PIMES de més de 50 treballadors. Amb aquesta mesura, aquest segment d’empreses es sumarà als beneficiaris del programa d’ajudes per a la digitalització. 

    La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, va anunciar l’ampliació del Kit Digital a les pimes amb més de 50 treballadors. Per tant, les empreses d’aquest segment podran optar a bons d’entre 25.000 i 29.000 euros per digitalitzar els seus processos. 

    El març passat, s’havien concedit prop de 950 milions d’euros en ajudes en el marc del Kit Digital. És a dir, gairebé un terç dels 3.067 milions del pressupost amb el qual es va dotar el programa del kit digital. Fins a aquest moment, 183.000 empreses de fins a 50 empleats van rebre el seu “bonus digital”.

    Fins al juny, Catalunya liderava les comunitats autònomes amb més fons captats del Kit Digital, amb 44 milions d’euros. Les empreses entre 10 i 50 treballadors, majoritàriament, tendeixen a seleccionar solucions que els permetin augmentar el seu posicionament, el disseny d’una nova web, la gestió de xarxes socials o la implementació d’un CRM.

    El Kit Digital en poques paraules 
    En resum, el programa d’ajudes Kit Digital és una iniciativa de la Unió Europea. El seu objectiu és promoure la digitalització de les petites empreses, microempreses, autònoms, associacions, ONG i entitats amb activitat econòmica. El programa està gestionat per Red.es, i compta amb un pressupost de 3.067 milions d’euros. 

    En concret, les quantitats de les ajudes actuals són:
    Fins a 12.000 euros per a empreses d’entre 10 i 49 treballadors.
    De 6.000 euros per a empreses d’entre 3 i 9 treballadors.
    Fins a 2.000 euros per a microempreses i autònoms amb 2 empleats màxim. 
    A aquests segments, hem d’afegir les empreses de més de 50 treballadors recentment incloses en l’ampliació del Kit Digital. Aquestes últimes podran sol·licitar subvencions entre 25 mil i 29 mil euros.

    Solucions subvencionables 
    Inicialment, les subvencions de Kit Digital cobreixen el cost de les següents solucions i serveis digitals:
    Lloc web i presència bàsica a Internet. 

    Això inclou: disseny professional de pàgina web, amb obertura en qualsevol dispositiu i optimitzat per a motors de cerca. 
    Comerç electrònic. Disseny d’un e-commerce dotat amb funcions per a compra o venda de productes i/o serveis, així com de mitjans per agilitzar les transaccions. 

    Gestió de xarxes socials. Creació i gestió de perfils en aquestes plataformes per incrementar la presència de la marca i interactuar amb clients.

    Intel·ligència i anàlisi de negoci. Implementació de programari ERP per millorar la gestió interna i/o eines de Business Intelligence per analitzar i optimitzar els recursos.

    Solucions de ciberseguretat. Implementació de sistemes de seguretat que protegeixen les dades de l’empresa i dels clients.
    Productivitat i treball a distància. Eines que permeten treballar de manera remota, com videoconferències, gestió de projectes i compartició de documents.

    Digitalització de processos. Transformació digital dels processos de negoci per millorar la productivitat i eficiència.
    Sistemes d’atenció al client i CRM. Eines que permeten millorar la gestió de relacions amb els clients i augmentar la satisfacció del client.

    Formació digital. Programes de formació per adquirir competències digitals necessàries per treballar en un entorn digital.
    Estratègia digital. Elaboració de plans estratègics que integren l’ús de tecnologies digitals.

    Amb l’ampliació del Kit Digital, les empreses de més de 50 treballadors també podran sol·licitar aquestes ajudes per a implementar aquestes solucions i serveis.

    L’ampliació del Kit Digital a les pimes de més de 50 treballadors és una notícia que beneficia l’economia penedesenca. Això, al final, es tradueix en una millora de la productivitat, eficiència i competitivitat de les empreses penedesenques. Així doncs, esperem que aquesta iniciativa continuï donant fruits positius.

    L’atorgament de les subvencions del Kit Digital es fa a través d’agents digitalitzadors adherits al programa com Artic Agency, agència penedesenca que està ajudant a desenes d’empreses a la sol·licitud, gestió, tramitació i justificació de les subvencions de manera gratuïta, i assegurant que els serveis oferts siguin de la millor qualitat.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu