La teva empresa encara no té un blog?

  Fa un temps ens semblava que això d’escriure un blog era cosa de quatre egocèntrics o d’uns addictes a la tecnologia que tenien més temps que ningú per dedicar-lo a escriure les seves vivències a les xarxes. Però el món ha canviat. Google va arribar a les nostres vides i Google ens diu com hem de dur el nostre negoci. Perquè sense blog no hi ha clients. O com a mínim, no n’hi ha tants, i de nous.

  Quan parlem de blogs d’empresa, Google és el primer que ens ve al cap: aquest motor de recerca rastreja la teva pàgina i t’inclou al seu rànquing. Així, quan els teus clients potencials busquen el teu producte amb paraules clau, comences a sortir als buscadors i et posiciones millor. Això t’ajuda a atreure trànsit al teu blog, d’allà poden passar al teu lloc web, i es poden convertir en futurs clients.

  Per posicionar-te com cal, necessites una bona estratègia de paraules clau, aplicar-les als títols i els subtítols i col·locar-les d’una manera adequada al cos del text. Tot això t’ajuda a potenciar el SEO, que és el procés de millorar la visibilitat d’un lloc web als resultats orgànics (és a dir, no de pagament) dels diferents buscadors.

  A banda d’aquesta utilitat més pràctica del blog, hi ha altres raons per les quals és útil fer-ne un i mantenir-lo actualitzat si tens una empresa de productes o serveis que opera també en línia:

  En primer lloc, si el negoci és nou, t’ajuda a crear impuls. Si de moment no et coneix ningú, hauràs de publicar continguts sobre la teva marca, empresa i productes o serveis per arribar a més persones i començar a crear una relació de confiança.

  Si ja tens clients però en vols trobar de nous, el blog t’ajudarà a sortir abans en les recerques que puguin fer aquests clients als buscadors (gràcies al posicionament SEO), i alhora, estaràs fidelitzant-los i acostant-te a ells amb la teva marca.

  Ara bé, com tot, el blog té uns peròs relacionats amb la inversió de temps que cal dedicar-hi, la creativitat que s’ha de tenir per publicar continguts nous i l’expertesa tècnica que has de tenir per gestionar-lo. Però per a tot això també hi ha solucions, com ara encarregar aquesta feina a experts: si no tens temps de publicar tres articles setmanals, pots encarregar aquesta feina a un copywriter (un creador de continguts) i posteriorment fer que un community manager (gestor de xarxes socials) gestioni els comentaris del blog i comparteixi les teves publicacions a les xarxes (que també hauries de tenir, però aquest ja és un altre tema).

  En resum, un blog requereix una inversió de temps elevada que no està feta per als que busquen un ROI directe, sinó que és més aviat un canal de comunicació que has d’incloure a l’estratègia de màrqueting i comunicació de la teva empresa perquè t’ajudarà a atraure nous clients a través dels buscadors, millorarà la teva reputació i de ben segur que et permetrà augmentar les vendes perquè generes confiança amb el teu públic objectiu.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu