Saps quants diners perds si no inverteixes en formació?

  Moltes empreses no saben que els diners que paguen com a cotització per formació a la Seguretat Social es converteixen en un crèdit formatiu que poden fer servir per bonificar qualsevol acció formativa que tingui relació amb l’activitat de l’empresa i que millori les competències i qualificacions professionals dels treballadors.

  Hi ha dues maneres de gestionar les bonificacions amb la Fundación Tripartita, que és l’organisme encarregat de la gestió d’aquesta formació al nostre país: bé les empreses contracten els serveis intermediaris d’empreses de formació, o bé fan els tràmits elles mateixes amb el certificat digital de l’empresa, que els permet accedir a la plataforma i gestionar tota la formació. Val a dir que els tràmits no són senzills, però sí que ofereixen una alternativa a les empreses de formació (que evidentment, cobren una comissió per l’organització dels cursos).

  Però entrem en matèria, perquè si heu arribat fins aquí, és que us interessa saber què vol dir tot això en termes econòmics. Les bonificacions de la Tripartita només cobreixen tot el cost del curs en el cas d’empreses petites de fins a nou treballadors. Per a la resta, la Tripartita cobrirà un 90% del cost per a plantilles de 10 a 49 treballadors, un 80% del cost per a plantilles de 50-249 treballadors i un 60% del cost per a les plantilles de més de 250 treballadors.

  Si parlem de preu/hora, la bonificació màxima de la formació presencial és de 9 € per treballador i per hora en nivells bàsics i de 13 € en nivells superiors. Per exemple: una classe amb tres alumnes de nivell bàsic rebrà una bonificació màxima de 27 € per hora; mentre que el mateix grup d’un nivell intermedi rebrà una bonificació màxima de 39 €/hora.

  Els requisits per a accedir a les bonificacions són que els alumnes assisteixin al 75% de les classes, pagar totalment el curs abans d’optar a la bonificació i emplenar les enquestes de la Tripartita i signar un rebut del certificat del curs un cop s’acabi. També és possible que els cursos rebin la visita d’inspectors que revisaran que la informació que s’ha proporcionat (nombre d’alumnes, hores de classe, etc.) es correspon amb la realitat.

  El web de l’organització explica pas per pas tot el que s’ha de fer per accedir a les bonificacions, té un directori d’empreses de formació, un buscador de cursos gratuïts i un simulador per calcular, segons les característiques de la vostra empresa, de quin crèdit formatiu disposeu. Consulteu tota la informació a: https://www.fundae.es i penseu que són diners que us corresponen i que si no feu servir, desapareixen!

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu