Isidre Also Torrents

  Assumptes interns

  La nova DO “Terra i Mar”
  A finals de novembre hem assistit a les jornades de La Llotja. Organitzada per la Mancomunitat Penedès Garraf, la iniciativa ha suposat una exaltació dels nostres productes autòctons, els del mar i els de la terra. Experts en turisme, gastrònoms, restauradors, periodistes, productors, elaboradors, tots ells, uns i altres, han fet ditirambe de la nostra regió enogastronòmica i han reconegut les oportunitats que es susciten del nostre particular coble “terra i mar”.
  El Penedès i el Garraf, junts, són el millor maridatge. Aquesta mateixa simbiosi hauria de ser un revulsiu per a l’enoturisme i alhora l’atiador d’una nova tipologia de turisme que ens aniria de primera: el turisme gourmet.

  El Cercle Local d’Inversors
  L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha pres el relleu de l’antiga ADEPG -avui, Federació Empresarial del Gran Penedès- i ha rellançat el Cercle Local d’Inversors. Es tracta d’un programa de mediació i apropament entre inversors particulars i promotors d’activitat. La intenció és propiciar el finançament d’iniciatives empresarials per tal que germinin en el nostre entorn. Aquesta també és una bona manera de retenir i atraure el coneixement, el talent i les inversions.
  El passat 21 de novembre, a la seu vilanovina de la FEGP, va tenir lloc la primera ronda de finançament. S’havien rebut una desena de plans de negoci i, prèvia avaluació, se’n van seleccionar tres, que es van presentar al nou pool d’inversors.

  La Factoria de la Fira
  Una de les novetats d’aquesta darrera Fira de Novembre ha estat La Factoria de la Fira, a proposta i a càrrec de la FEGP. Es van reunir en un mateix espai mostres de la producció industrial d’algunes de les companyies més significatives de la rodalia.
  Les mostres comarcals, com la de Santa Teresa, al Vendrell, les Fires de Maig, a Vilafranca del Penedès, i la mateixa Fira de Novembre no atrauen l’interès de la indústria. En alguns d’aquests casos caldria revisar el model i repel·lir la caiguda lliure en la què semblen immersos aquests certàmens. La presència de la indústria -encara que sigui en modalitat d’aparador- podria ser determinant per revifar les fires locals. Al cap i a la fi, a les fires hauríem d’ensenyar el millor que tenim.

  La sindicatura d’empresa de la FEGP valora les noves ordenances fiscals
  La majoria dels ajuntaments ja ha aprovat les ordenances que seran d’aplicació en el proper exercici i la sindicatura d’empresa valora favorablement el fet que bona part dels plenaris han acceptat revisions moderades de les taxes i les figures impositives i altres han considerat oportuna la congelació de la totalitat de les ordenances fiscals.
  Així i tot, la sindicatura d’empresa de la FEGP demana als ajuntaments que procurin fer més entenedores i accessibles les informacions que tenen a veure amb les ordenances fiscals per tal que els contribuents puguin interpretar degudament l’abast i la repercussió de les taxes i els criteris d’aplicació dels impostos; així com els procediments per accedir a les possibles bonificacions.

  El GREC, Grup d’Estudis Econòmics de la FEGP
  L’eminent economista Anton Costas obrirà el cicle de sopars col·loqui organitzats pel GREC, el nou Grup d’Estudis Econòmics de la Federació Empresarial del Gran Penedès. Cada tres mesos es repetirà el format amb un ponent de prestigi, especialment relacionat amb els mons de l’economia i l’empresa.
  El GREC promourà, a més, la publicació d’estudis i informes en relació amb l’economia del Gran Penedès. Entre aquests, coordinarà les edicions semestrals de l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica i la presentació anual de l’Índex FEGP de Competitivitat Territorial.

  Fer-se soci de la FEGP no costa res
  Des d’ara i fins al proper 31 de desembre, fer-se soci de la Federació Empresarial del Gran Penedès no costa res. La FEGP ofereix una promoció de benvinguda que suposa la gratuïtat de quota social fins al gener de 2018. D’aquesta manera les empreses que vulguin conèixer l’entitat tindran l’opció de fer-ho sense que els suposi cap compromís.
  La FEGP aplega més d’un miler d’empreses de les tres comarques del Penedès i el Garraf. És una de les xarxes d’interrelació més extensa de Catalunya i una entitat reconeguda pel seu dinamisme, tant en l’organització d’actes com en la producció d’accions formatives, així com en els fluxos de comunicació amb els socis i l’entorn.
  Com si res.

  Ja és a la venda el número 136

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu