PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Isidre Also Torrents

Polígons inclusius

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Federació Empresarial del Gran Penedès comanden una iniciativa força innovadora en el terreny de la integració laboral de persones amb dificultats.

Amb el segell Integra’ls -del tot, explícit- s’ha dissenyat una proposta a tres bandes que es focalitza en un determinat camp d’implementació: els polígons de Les Planes i Les Planes Baixes, al terme de La Bisbal, a tocar de l’Albornar, en el feu de Santa Oliva, com també amb el veïnatge de Banyeres del Penedès i el complex futurible de l’anomenat Logis Penedès.

Com si fos el rovell d’un ou d’estruç, en aquest tros de món hi trobem Idiada, Germans Boada, B Braun, La Xixonenca, Privalia, Arnedo, Kiabi, El Corte Inglés i un bon grapat de companyies que no hi són per casualitat. Bona part d’aquestes implantacions són d’interès logístic, ateses les fortaleses viàries i estratègiques d’aquesta zona del Baix Penedès, a cavall dels ports de Tarragona i Barcelona i a collibè d’un corredor mediterrani, que tard o d’hora serà realitat.  

És en aquest volcà logístic on les intencions que empenyen Integra’ls tenen molt sentit. Es tracta d’aplegar empreses d’un mateix districte que vulguin participar en una iniciativa que té a veure amb la responsabilitat social i amb el compromís amb el seu entorn, però sobretot que tinguin la sensibilitat de donar oportunitats de feina a les persones més desafavorides pel motiu que sigui.

D’aquí neix el concepte de polígons inclusius, una xarxa d’oportunitats laborals en un mateix entorn per afavorir la inserció de persones que no ho tenen gens fàcil a l’hora d’accedir a un lloc de treball.

Els promotors del projecte composen un trinomi que combina l’economia social, l’administració local i el món empresarial

Els promotors del projecte composen un trinomi que combina l’economia social, l’administració local i el món empresarial. Amb l’embolcall de la cooperació público-privada, els tres actors han rebut amb promptesa la complicitat de bona part de les companyies que es troben en aquell indret. Aquesta adhesió s’estendrà compacta, com una taca d’oli, a totes les empreses dels polígons.

El mateix acte de presentació, el mes de novembre, va tenir lloc al centre logístic de El Corte Inglés, a La Bisbal, amb participació de representants d’empreses de la rodalia, com també d’empreses de treball temporal que ja han ofert la seva col·laboració.

Una altra singularitat de la iniciativa Integra’ls és la quantificació dels seus objectius en aquesta fase pilot. Es pretén la inclusió de 50 persones de perfils desafavorits en el decurs dels propers 2 anys, fins a finals de l’any 2020. D’aquesta manera es vol avaluar els esforços i els recursos que s’hi hauran d’esmerçar.

Fer que els nostres polígons, els del Gran Penedès, siguin inclusius per a totes les persones és qüestió de proposar-s’ho. No és d’ara que tenim entitats que treballen en aquesta mateixa línia i que sempre estaran disposades a participar en accions d’integració. Els ajuntaments segur que seran solidaris, i fins i tot pro-actius, com ho ha estat el de La Bisbal del Penedès. El tercer vèrtex, la FEGP, es proposa com el partner que ha de propiciar la implicació dels mosaics empresarials, polígon a polígon.

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 108