VACUNES: LA BUROCRÀCIA QUE MATA

    La burocratització desorbitada de la nostra societat, en la que s’ha donat un poder per sobre de tot a alts funcionaris als que, en general, els importa molt més el procediment per fer qualsevol cosa que l’ objectiu que es vol aconseguir, és un fet constatat i que a Europa i especialment al nostre Estat, va créixer exponencialment a partir de la crisi econòmica de fa una dècada. La nostra societat ho ha estat patint i encara tolerem normes com l’anomenada Llei Montoro que dona tot el poder als buròcrates, pensada per reduir la despesa pública, i vigent en un moment en que tothom té clar que cal més despesa pública!

    Però el que no comptàvem és que aquesta burocràcia no té límits, encara que posi en risc la vida de milers de persones. Això ho hem vist amb la manera com s’ha frenat la vacunació per la Covid-19 per part dels buròcrates, en contra de l’opinió dels experts, que finalment ha tingut de ser escoltada. No té cap sentit l’alentiment de la vacunació a la Unió Europea, quan al Regne Unit i altres van a tot drap. Com diu el premi Nobel Paul Krugman, “és molt probable que el desastre de la vacunació acabi provocant milers de morts innecessàries a Europa”; i aquesta frase, dissortadament, val per Catalunya i pel Penedès en la seva proporció. Com diu també el periodista britànic que viu a Catalunya, John Carlin, “quantes persones moriran com a conseqüència dels dubtes infundats sobre la vacuna AstraZeneca”? Casualment (o no) la que té un cost molt menor que les altres. Uns buròcrates que van avalar les retallades a la sanitat, que van considerar que no n’hi va haver prou i que actualment obliguen a retornar cada any una part del salari a qui treballa en determinats hospitals de la sanitat pública per que creuen que els van retallar poc.
    Aquesta burocràcia que impedeix avançar és la que vol controlar com s’utilitzaran els diners de la U.E. destinats a fer una Europa millor per la Propera Generació (Next Generation)! Crec que hem de fer un esforç per alliberar-nos de la burocràcia que mata (aquesta vegada de manera real) i fer pressió per que els nostres representants prenguin decisions efectives per repartir els avenços científics i la riquesa per tota la població. I els buròcrates que vigilin el frau, portin els infractors a la justícia, però que ens deixin “viure en pau i llibertat “ com cantàvem en temps passats i també difícils.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu