Ara és l’hora en que al Penedès/Garraf hem de treballar per una sanitat del segle XXI

    El Consorci Sanitari Alt Penedès/Garraf, format per la Generalitat i les Administracions representatives del territori, ens hem proposat aprofitar la dinàmica engegada amb la Covid-19 i els Fons europeus Next Generation, per posar a punt un projecte que posi al dia les instal·lacions hospitalàries que tenim a Vilanova, Sant Pere de Ribes i Vilafranca per fer front a les necessitats del territori per la propera generació. Com va dir el Vicepresident de la Generalitat Hble. Sr. Puigneró a la trobada empresarial de les nostres comarques, “cal posar a punt les infraestructures i la tecnologia per poder avançar amb èxit”. I això és el que volem fer, amb una inversió propera als 50 milions d’ euros, que tingui en compte no només els espais hospitalaris sinó també la seva relació amb l’assistència primària, les residències i les llars on hi viuen persones amb malalties cròniques.

    Però perquè això sigui possible cal que el conjunt de la gent que vivim en aquest territori, encapçalada per les institucions locals, però amb el suport actiu dels sectors empresarials, sindicals, entitats per la millora de la sanitat i la ciutadania en general, anem tots a l’una i amb decisió, per disposar d’una estructura hospitalària capaç de donar resposta a les necessitats que preveiem pels propers anys. Hem d’aprofitar i potenciar aquest “hospital en xarxa” que ja tenim i que ha de formar i retenir el millor talent dels diferents professionals de la medicina; uns professionals a tots els nivells que són la base de la sanitat i als que hem de facilitar la feina i tractar-los el millor possible. Alhora que treballem aquestes dues comarques hem de tenir present el conjunt de la Regió del Penedès, amb l’ Anoia que ja disposa de molt bones instal·lacions així com el Baix Penedès, i avançar en aquest espai de 500.000 habitants on a mitjà termini caldrà fer un altre salt en les infraestructures i tecnologies.
    Hem de treballar per tenir un món el més saludable possible; això hauria de ser el que més ens ha de preocupar i ocupar. I en segon lloc disposar d’un sistema sanitari que ens ajudi quan necessitem suport, sobretot quan hi ha problemes globals com ens està passant actualment. I això és necessari no només a nivell individual, sinó com hem vist amb la Covid-19, perquè la nostra vida i la nostra economia puguin funcionar de la millor manera possible.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu